Selasa, 19 Julai 2011

Segmen Best Join

Segmen memang menyeronokkan untuk disertai. Kalau boleh lagi simple segmen itu, lagi senang hati para blogger untuk join segmen yang dianjurkan. Apa yang penting dalam segmen, jangan buat yang terlalu susah kerana blogger tidak sukakan sesuatu yang rumit dan kompleks.

Jangan pula buat segmen yang menyuruh para blogger menyenaraikan formula fizik nuklear dan " Pythagoras Theorem " serta " calculus ". Kang takde langsung orang yang nak sertai kerana terlalu susah dan merumitkan. Silap hari bulan boleh botak kepala blogger yang menyertai.

Lepas lancarkan segmen sepertimana melancarkan serangan ke atas pihak musuh, maka perlu cari publisiti supaya ramai orang sedar dan tahu mengenai segmen yang dibuat. Bila ramai yang tahu akan segmen, maka sambutannya juga akan meriah dan ramai yang menyertai.

Aku pun suka juga join segmen orang lain. Bila aku buat segmen, ada orang join. Bila orang buat segmen, aku akan join pula. Tapi hanya ada 1 segmen je yang aku susah dan kadang-kadang tidak akan join. Segmen yang memerlukan TAG nama blogger.

Bagi aku TAG sangat menyusahkan sama ada kita TAG orang lain atau kita sendiri di-TAG. Ini hanya pendapat aku je, takde campur unsur2 yang negatif ye. TAG tu pada pendapat aku seperti memaksa... hu hu betol ke pendapat aku ni ?
Comments
21 Comments

21 ulasan:

Ezad Skytech berkata...

kalau TAG2 ni takut blogger lain kurang senang je...betul tak? tu pendapat aq la...

Luqeem™ berkata...

tag ni pn aku tak berapa suka, lagipun tak tau nak pilih siapa.

org yg ditag tu pn blum tntu dia suka ke x..

kemboja berkata...

betul2.. lecehla nak tag men tag ni.. hehe..
hanya mrBen jer yg mampu buat segmen yg susah2 heehe (kdg2 jer la)tu pun ramai juga yg join..ekeke
teringin nak bersegmen tp masih tak da keberanian lagi nak buat.. hehe

sergeant keroro berkata...

tag tu actually untuk sebarkan pengaruh, tapi ada blogger yang tak suka,

p/s : aku sendiri pon malas nak tag orang :P

Bui Junaidi berkata...

kalau tag seorang ok kot..jgn byk2..*_*..

Papa Mifz berkata...

kalo ado la org buat segment pasal hukum2 fizik or kimia...lagi la x mau join...hehe

pengemis Cinta~ berkata...

owh..sila semua join contest PC..xde tag2 neh.PC pun xsuka..hehe..^_^

aremieroul berkata...

betul3..segmen yang best ialah segmen yang tak susah nak join dan tidak dipaksa untuk join..he3..

syarifahsidrus berkata...

Pythagoras? hehhe...
betul2 tak suka kena tag.haha

diana berkata...

setuju..
akak pun tak suka tag orang dan di tag..
boleh lari jadual akak tau..
hahahah

Panggil aku Han berkata...

hahah...sokong2....
tag tu kdg2 menyusah kn...

aishahNewdestiny berkata...

setuju!
yg bab tag tuh, kalo ada je salah satu syarat dia mesti malas nk join. haha

~iz~ berkata...

seronok join segmen..seronok lagi dapat tambah ramai kawan blog..:)

bagi iz xde masalah dengan taq tu...buat jer la dh org suruh..hehee

ekin tajudin berkata...

aha kan...kalaw dah tag mesti r kene join gak kan...bg i kalaw yang suruh tag2 ni mesti nk sruh ramai org join segmen die...why not die just promote segmen die mcm encik freaky ni buat...aceceyhy

sue perbs.. berkata...

betul tu.. klu segmen simple memg rmai join.. yg tag2 tu serius mls nak tag2...

kotak bulat berkata...

kalau ad org tag kb, lau best..kb join la..lau tak best..xjoin gak. :p

Zul Fattah berkata...

haha.. bro.. thanks yup..
http://zulfattah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-aku-pilih-3-blog-ini-kerana.html

syerz eyryn berkata...

tag mg sngt m'nysahkan . .
plus2 plak, if dy sruh org yg kte tag 2 wajib joint skli !
mmg ta kuase laa :)

kiz berkata...

kalau ada segmen yang tak buat entry lagi aku suka..haha

Cik Meyo berkata...

tak suka tagging ==

GaRy™ berkata...

hehehe... aq kurang selesa kalau ada tag2 ni... ntah la napa~..

 
Related Posts with Thumbnails