Rabu, 6 Julai 2011

Puasa Pun Tak Masuk Lagi

Sebelum tu apa kata anda lawat dan terjah senarai blog kumpulan 9 yang baru je keluar tadi. Jom lawat di SINI .


Idea asal entri ni dicedok daripada blog Lana's World tapi ubah sikit dengan style aku sendiri. Bulan puasa belum tiba lagi tapi dah ada beberapa benda yang membuatkan aku jengkel dan sangat serabut apabila ditengok. Nak tahu apa yang paling aku serabut ? jom tengok bawah :


-Nagova mengadakan jualan tekstil yang berkualiti sempena HARI RAYA AIDILFITRI dengan potongan 100% .

-Beli semua barang tanpa bayar balik sehingga HARI RAYA AIDILFITRI tahun depan hanya di Couts Mamoh

-Mari buat tempahan kuih raya secara banyak. Tempah 1 dapat 10 :D

-Pulanglah ke kampung halaman menyambut HARI RAYA AIDILFITRI dengan kereta terbaru pada harga serendah 5 ribu ringgit

Puasa pun tak masuk lagi dah sibuk iklan pasal hari raya. Merepek betol mereka yang buat iklan ni. Dah jadi kebiasaan pulak kan ?
Comments
20 Comments

20 ulasan:

sergeant keroro berkata...

trend mase kini, hehe XD

syaimz berkata...

aku tak kesah ape2 offer.

aku NAK hanya KUIH RAYA

aku NAK hanya AWEK PAKAI BAJU KURUNG

aku NAK hanya DUIT RAYA

aku NAK hanya CUTI TAK PAYAH BALIK UNI.

HAHA

Syuxer berkata...

haha biasalah bro..teknik pemasaran dalam promosi..hehe

cucu umie berkata...

biaselah bro..nak bt mcm maner?/ tpy2 kan umie ayie dh dpt tmphn kuih untuk raya lh..mcmm maner tu ea?? huhu

~HanAlia berkata...

dh jd kebiasan dh tu..haihhh..xde plak promosi ramadhan tiap2 hari bkak puasa free...huhu

sue perbs.. berkata...

tkut tk sempat siap sblum raye kot.. mcm baju raye tu.. susah tempah2 ni.. prefer bli yg dh siap..

faisal apardi berkata...

berbulu aku tengok.dorang tau untung dah..patutnya sambutan ramadan lebih dari syawal...semoga ramadhan kali ini lebih baik dari yang lepas2..

ADEEYA berkata...

Haha biasa lahh semua pun kena prepare awal :/

syarifahsidrus berkata...

orang eksaited nak raya, buakn puasa. semangat sambut raya, tak terasa dah ramadan tu punya erti

Nini Hartini berkata...

Ehhh?? tapi ,,g mcm tu lah sepatutnya kot?

- Promosi baju raya : tempahan baju raya biasanya masuk ramadhan je terus kedai tak nak ambil. Ni berlaku di kwsn sekitar saya. Saya pn dah hantar tempah sbb mereka dh pesan, puasa je terus tutup tempahan.

- Couts - no comment. tp lojik je sbb da puasa nnt boleh lah kita focus beribadah. (sangka baik)

- Kuih raya : alasan yg sama spt tempahan baju raya.

- Promosi kereta : order kereta biasa sebulan baru dpt. kalau puasa baru nak buat promosi, dapat kereta lepas raya lah alamatnya. hehe

Pengalaman bergaduh dengan pensyarah
.

schaze zainn berkata...

ni la namanya promotion / marketing planning xP

Nurnajwa berkata...

Bak kate org, adatlah tu.

Errr 'org' tu ta dpt dkenalpasti XD

TYNTHA LANA berkata...

hahahahahh, aku suka no 3 n 4 tu freaky. tempah 1 dapek 10, keta serendah 5000 hengget,muahahahahah. oh bestnya kalau dua2 nih betoi,hahahaah

mas saari berkata...

biasalah tu...nak mengaburi mata para pembeli...

Kei Seichi berkata...

kat mane ade kuih tempah 1 dapat 10 tu? nak jugak aku beli..haha..
biasa la..manusia....pandang peluang taknak lepaskan...duit punye pasal...

diana berkata...

nak menambah hutang je semua tu..

Izzat Nazmi Saiful Bahri berkata...

biasa la tu... puasa pon belum lagi... da fikir nak raya...

waN Mohd Salim berkata...

hahahaaha aku malas puasa .. bab smua tak bole .. wat entry pon kene jaga EMO nnti .. ekkkk

Fathiah Hamim berkata...

kena promote awal2. duet ada lagii.

shiema sufian berkata...

alaaa, income tuh -.-'

 
Related Posts with Thumbnails