Ahad, 10 Julai 2011

Mana Yang Best ?

Aku suka dengan Universiti

Ada tengok tv tadi ? heh kalau ikutkan mahu je aku tukar channel tapi tv tu ayah aku kawal pulak. Jadi nak ke taknak kene la jugak tengok berita sampah tu tadi. kenapa berita itu adalah sampah ? Yang tu anda semua nilai la sendiri ye.

Cakap pasal Universiti, apa yang aku boleh kata belajar di U lagi best daripada di Sekolah atau di Matrik. Jadual tidak padat macam zaman sekolah dan Matrik, esaimen yang ada pun tidak belambak macam kerja sekolah.

Belajar kat U, kalau pagi tu ada kelas awal pukul 8 pun takpe lagi kerana lepas tu ada gap beberapa jam untuk balik sambung tidur. Kalau sekolah, kelas pukul 8 dan balik pukul 2 petang. Waktu free hanya bila cikgu tak datang je. Perghh gila tak best. :D

Satu lagi belajar di U banyak bergerak, sebab tu tak bosan. Sejam kat makmal tu, sejam kemudian kat makmal lain pulak. Kalau sekolah, duk main dalam kelas yang sama tu je.. Gila bosan :P

p/s : Kenapa aku banding Universiti dengan Sekolah ? ha ha ha






Comments
26 Comments

26 ulasan:

i'm ezza haniza berkata...

sekolah sangat penat!

^^nu[dd]yra^^ berkata...

aah kenapa ko banding sekolah ngan universiti??bagi aku each level pon best kot...matrik jer kurg knangan sket..pasal kejap sgt...1 thn...

Syuxer berkata...

aku err kat kolej manyak siksa mental woo..T_T..banyak assignment kena wat..salah sikit kena redo..gila ah!!boleh tekanan jiwa haahha

Fathiah Hamim berkata...

sekolah pakai baju sama hari2!

~~Ticer Wann~~ berkata...

nak belajar semula..penat bekerja.. huhu.. menjadi seorang pelajar U sangat seronok...

aimie amalina berkata...

heheh..sebb rindu zaman sekolah la tuu =p

syarifahsidrus berkata...

sekolah penat..tapi still rindu tu~

azwa amani berkata...

dah masuk u nak sangat zaman sekolah.. ohhh lepas ni dunia pakerjaan pula.

cik najihah berkata...

kalau nak compare zaman u lah paling bes..
tapi zaman sekolah yang paling manis sebab zaman hingusan haha

Izzat Nazmi Saiful Bahri berkata...

bila da lama tinggalkan sekolah baru terasa masa sekolah dulu best... padahal bila masa sekolah dulu nak je cepat habis sekolah... hahah~

GaRy™ berkata...

setuju!!! hahahaha... matrik lagi gila dari skolah.. hahaha..

DARKNOUR berkata...

aku dlu time skolah sbuk2 nak msk U then ble dah msk u ni trase nk msk skolah blik. p siyes aku ckp bljr kat skolah lbh rlax.

pamie berkata...

sekolah banyak kenangan, zaman hingusan, cinta monyet hahaha..

matrik errr..takde kenangan langsung..

bila dah masuk U..best kot..sebab enjoy jadi student haha..

tapi bila dah keje, nak jadi budak sekolah balik =.=

najihah sahami berkata...

haha..setuju tu. sekolah letih kot. siap ada kelas tambahan la apa la. dh la pakai uniform..^_^

cucu umie berkata...

bljo kt U enjoy..i like it..huhu agpon banyk mengular..huhu

Luqeem™ berkata...

bndngkan uni dgn tmpat kerja la bro..hehe

syrupmasin berkata...

sekolah bosan..cekgu bnyak garang :D

dyanne berkata...

SETUJUUU!!! U sangat besttttt!!!

Azie Azman berkata...

sebab sekolah pack sgt kot jadual kan?
tambah2 yang duduk hostel..
setiously time dkt u la paling best! =DD

Tea berkata...

tea pn suka U. haha. tp blom masuk lg. kehkeh. skola bosan lah. >.<

kotak bulat berkata...

esk da start kelas... malasnyaaa

sergeant keroro berkata...

kat u boleh tido tanpa gangguan masa lecture :P

brat2104 berkata...

setiap era belajar adalah lebih best dari era bekerja.. lalala

pada aku, selagi kita tak ken abuat benda tu dengan penuh tanggungjawab (buat part time je) memang kita rasa senang.. bila dah kena buat full time.. adehh

shah blogger berkata...

gilerr kentang.bukan takat bosan.malah lapar..

sekolah >> masuk kul 8 nk tggu rehat dan masa balik agak lama tuk makan ekekek

Freaky berkata...

hahaha aku lebih suka U lagi berbanding zaman sekolah

JuWita berkata...

esp unimap yg suka sngt berkejar2 dri mkmal ke kuliah..kne pulak kt pauh..ha3....kn2

 
Related Posts with Thumbnails