Jumaat, 29 Julai 2011

Lawak Atau Seram ?

Masa duk tukar channel astro tadi, tiba-tiba ada bunyi suara perempuan mengilai. Alamak pontianak mana duk mengilai malam-malam ni. Rupa-rupanya expose mistik. Alaa rancangan yang ada orang kena rasuk dengan jin dan makhluk halus tu la.

Memandangkan ada perempuan duk mengilai, aku pun cuba la tengok jap. Tengok punya tengok, last sekali aku dan mak turut mengilai macam pontianak dalam expose mistik tu. Lawak pula tengok kena rasuk. hu hu hu

Tapi yang sangat hairannya, yang selalu kena rasuk dengan makhluk halus tu kaum Melayu. Kaum aku !! yang beragama islam. Kenapa la makhluk halus tak rasuk orang cina ke, orang india ke. Kenapa ye ? Kenapa mesti serang melayu, kenapa ?

Adakah spekulasi sengaja diadakan ? Yang tu terpulang pada pandangan dan pendapat masing-masing dan aku tak mahu bincang kat dalam blog ni. Nanti jadi panas pulak dan silap hari bulan aku kena cop. Aku tak mahu bikin kecoh. ngeeeeee

p/s : Lepas habis mengilai bersama emak aku, tukar kembali tengok tahajud cinta :P
Comments
17 Comments

17 ulasan:

sergeant keroro berkata...

tahjud cinta, hee~

anismelon berkata...

sebab org melayu yg selalu berdengki dengki nie..hantu melayu kaco org melayu jela..wat pe na kaco org cine..weee..:p

Dzarief Zuhdi berkata...

tahajjud cinta mcm best jer.. ustaz tuh sesat ker?? aku tengok gitu2 jer.. ~~

Ezad Skytech berkata...

layan ye ko citer tahajjud cinta tu...(^^,)

GaRy™ berkata...

orang melayu Islam.. mesti la setan nak kacau.. =)

Fee Hafeezah ketuk keyboard berkata...

kau layan jugak erk tahajjud cinta..haha..cam tak best je citer tuh.

zarulfarhana berkata...

seram ja law dgr

noona berkata...

jin ske owg melayu (islam) lol

YOUsoF berkata...

Aku tak dapat nak join mengilai la, rumah tak ada astro.. ;D

Fazura sangat ayu dengan hijab..

emeera asnary berkata...

hamboihhh freaky, sukaa nok mengilai ! sepatut nye mengilai laa mlm semalam, baru benar ! kih3

btw, meyh singgah blog sbb ade habuan utk anda ! ;)

wan_cikgumuzik berkata...

kih kih kih,,, kan dalam radio singapura ria FM tuu ada cite cina tuu kena rasuk.. hahaha.. sapa kata melayu jerr kena??

india jiran aku pon cite kawan dia india jugak.. kena rasuk jugak?? errr.. apa cite tuu?

Freaky berkata...

cikgu : haha ade ke cikgu ? x tau lak

emeera asnary berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
emeera asnary berkata...

freaky, ingat nk singgah smula tggal kan link, tp u sudah mai, bagus laaa

fungsi award tu juz nak mengahargai blogger yg sering ke blog kite, maybe dye tggal komen kee, mang kamcen nga kite as rakan seblogger, so leyh kasi meka

tapi dgn syarat hanya 8 org shj, oke ? ;)

Suhazli berkata...

hahaha jaga2..kena rasuk gak nanti..

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

berul gak tuuuuu . eh , mende ni ada yang pernah isukan tauuuu ..

hira berkata...

hehe. ustaz saya cakap, syaitan tu kan memang ingkar terhadap suruhan Allah dan mereka pun berjanji nak ajak kaum Adam ni masuk neraka bersama-sama mereka. itu sebablah mereka rasuk kita. yang lemah iman khususnya.

 
Related Posts with Thumbnails