Sabtu, 2 Julai 2011

Jangan Tutup Blog !!

Petang tadi dah keluar senarai blog kumpulan 1. Siapa yang nak tengok atau jalan2 atau follow, boleh la klik kat SINI . Kumpulan 2 dan 3 akan disenaraikan esok :)

Masa petang tadi aku blogwalking, ada jumpa seorang blogger yang kata nak tutup blog. Sebab ape nak tutup, aku pun tak tahu. Mungkin sibuk yang amat sampai tak sempat nak update. Ada juga kes yang aku pernah baca nak tutup blog kerana ada masalah tertentu.

Antara masalah yang sering mempengaruhi supaya tutup blog adalah kerana putus cinta, blog di hina dan dimaki, dipandang rendah oleh kawan2 dan juga ibu bapa ( ni kes aku ), kecewa kerana blog tiada sambutan.

Aduss rupanya banyak juga sebab yang mendorong seseorang untuk tutup blog. Aku pun pernah rasa down dan hampir tutup blog tapi tak mampu nak lakukan kerana dah terlalu sayang dengan blog ni. Nasihat aku tak payah la tutup blog. Walau sibuk macam mana pun atau susah nak update, jangan la tutup blog tu ye.

Blog dikritik, dihina dan dipandang rendah ? Kalau kena macam ni pun jangan la tutup blog tu. Tak sayang ke kat blog yang anda ada ni ? Memang la blog ni benda percuma dan boleh buat banyak kali tapi ini kan tempat luah perasaan dan peneman jika kesunyian. Kesian tau kat blog anda tu ..

p/s : Aku dah sangat gila kerana rasa Kesian kat blog. Ha ha ha
Comments
19 Comments

19 ulasan:

sergeant keroro berkata...

haha, bukan setkata kesian, sayang pon ada kan?

tak gi-la? XD

alynfazlin berkata...

btol btol.. kalau ada mslh pun.. xyh la sampai nk tutup.. sayang kot..

Clara berkata...

samelah..

my frenz skit je taw my blog.. tak ramai taw.. ingat nak bgtaw dorg mse bulan 9, tp...

takut dipndg rendah..

my sis pown boleh gelak ble taw org buat belog.. sbb entry CR yang klka...

kiz berkata...

selagi ada daya dan usia..lenjan terus dalam dunia blogger..

Cik Kamoo berkata...

bila tension...sedih...blog nie antara tempat nk luahkan rasa hati...

Terfikir pun lagi nk tutup blog...ermmm makin sayang adalah. walaupun ada yg ckp "best ke jadi blogger?"

Fay berkata...

saya sayang blog saya.. ^^

suha berkata...

blogger is my self, blogging is my life (^_^)

Amiirah-Cassan berkata...

heee , betul2 , jgn laa tutup blog , biar kan je , kan2 ? walau apa pun terjadi , hehehe

Bella Bell berkata...

tak pernah terlintas lagi nak tutup blog.. tak tahu la satu hari nanti kan.. hehee!!~

Tea berkata...

xrasa nk tutup blog, rasa nk tambah blog lagi ada. haha.

My Name is Mar berkata...

Siyesss aku gelak baca ayat gila kerana kesian kan blog..
Ha-ha-ha:D

syrupmasin berkata...

betol2..sayangi blog anda :D

Luq At Your Words™ berkata...

agak la..aku dlu cmtu gak..tp ttap tabah..:)

NuSaNa NoSa 91 berkata...

emmm.. keen skrg ni pon ngah bosan ngan blog.. nk tutup blog sbb rasa down.. tatau knp.. huhu~ dan tetibe panas telinga bila dgr freaky kata camni.. T_T

syarifahsidrus berkata...

blog is all about me. tak sanggup nak tutup. ehehe

sue perbs.. berkata...

dugaan dlm berblog.. kuatkan smngat..

azwa amani berkata...

mani pun pernah nak tutup blog.. buan sebab takde pengunjung or ape, tapi takde semngat.. tapi kawan2 blogger selalu bagi semngat, so masih hidupla

Cik Teddy berkata...

cik pon dh jatuh cnta ngn blog

~HanAlia berkata...

hahah...tau pasai pa..urmm kes kita sma la...syg tu mmg syg...:) bpa bln lg nk smbung stdy takot xmenyempat je :) xttup tp biar berhabuk je nnt...huhu ^_^v

 
Related Posts with Thumbnails