Isnin, 18 Julai 2011

Gara-gara Iframe

Sejak kecoh pasal isu iframe hari tu, aku tengok blogger bukan ambil pengajaran tapi makin ramai blogger menggunakan iframe untuk dapatkan trafik. Maklum la, selepas daripada isu hari tu, dah ramai pula blogger newbie / otai yang baru faham mengenai iframe ni.

Yang aku banyak jumpa sekarang, iframe banyak digabungkan bersama coding Churp-churp untuk jana pendapatan dan juga mereka letakkan iframe di blog nombor 2 mereka.Sejak isu kecoh hari tu, blogger semakin bijak gunakan iframe untuk dapatkan trafik syok sendiri

Yang paling best apabila gabung iframe dengan churp-churp. Tak payah la gabung iframe dan churp-churp ni. Yang ni lagi mudah kantoi tau. Nak kantoi senang je, bawak mouse ke iklan churp-churp maka automatik new tab akan terbuka dan pergi ke kempen iklan churp-churp.

Tak payah tekan iklan pun, bawak je mouse lalu atas iklan pasti churp-churp tu akan terbuka di new tab. Kantoi kan ? Pada hal tak klik iklan pun tapi tiba-tiba je new tab akan terbuka.

Tu cara menipu ye wahai abang dan kakak sekalian. iyer menipu kerana churp-churp perlu di klik untuk dapatkan income, bukan sekadar bawak mouse lalu di atas iklan churp-churp tu dah dapat income. Dan menipu di atas income itu boleh menyebabkan income itu haram untuk dinikmati.
Comments
18 Comments

18 ulasan:

Alya Esprézzo berkata...

HAHAHAHAAHA..haihhh pelik betul laa..semuanya nak jalan yg mudah, berusahanya taknak!

diana berkata...

duit punye pasal ..
orang sanggup menipu..
tak fikir dah tentang maruah diri..
demi duit tergadai segalanya..
apatah lagi mengira tentang hukum halal dan haram nya..
sana dini orang cerita langsung tak buat iktibar.
jadi biarkan aje..
pandai2 la nak jawab di SANA kelak..

cik aisha berkata...

mengambil kesempatan tp xkena cara...sudahnye hukum halal haram dah tolak tepi.

btw..sy follow sini..:)

schaze zainn berkata...

tak pernah tau pulak hal ni..

lagipun takde churp churp ni =,="

rara pinkmafia berkata...

betul tu,sanggup ke makan duet haram?

RepublicAku berkata...

nasib baik aku buta IT ...keh keh..

Ahmad Haziq Azlan berkata...

memang mintak kaki la diorang tu

Zul Fattah berkata...

tak main r macam tu..
aku ada tag ko.. jom join segmen ni..
http://zulfattah.blogspot.com/2011/07/segmen-kami-sayang-rakan-blogger.html

Anif Abdullah| AA berkata...

memang tak patut ah cmtu..ade tu,tetibe naik rating bersama otai2 lain..sebabnya nak kejar populariti guna benda alah ni..isy3..

Helmi berkata...

gler ah.. harap2 la aku x tempted utk membuat mende2 sebegini.. =(

A Comet Appears by The Shins

Shaherah berkata...

haaa.. kan.. memang bnyk org wat mcm ni.. kengkadang mcm menyampah pulak.. sanggup cari jalan mudah nk dpt income lebih..

cucu umie berkata...

enth lah bro..tak thu lah dengan mereka nie..len kali nk bt 2 kne ah fikir 2 3 kali..

GaRy™ berkata...

pelik2... report je kat churp2 bangsa2 camni.. padan muka...

iPai berkata...

hmm, tu laa .. actually sebelum orang bgtau pasal benda ni, aku tak tau pon .. uhuh

kalau org yg tak tahu, n dapat tahu, mesti dia try nak buat .. ye dak ?

syarifahsidrus berkata...

semua nak kaya cepat

Luqeem™ berkata...

peh bhya btul..lpas ni kna buat satu coding yg boleh detect mna blog yg gna ifrani nih..

[sutera kasih] berkata...

owhh tu pun iframe jgk ekk namanya kalo kita gerakkan mouse kt iklan tu tapi terbuka sendiri d tab baru?baru tau ni..

cisss bedebah sgguh blogger tu..sy pernah terkena dh d satu blog tu tp lupa plak url blog tu..sy gerakkan mouse d iklan churp2 dia, then tiba2 terbuka banyak tab..byk yg melampau2..

hbis hang laptop sy..huhu

sergeant keroro berkata...

haram jadah tol perangai camni.

 
Related Posts with Thumbnails