Ahad, 31 Julai 2011

Buffered Earning.. Tips Nak Dapat

BUFFERED EARNINGS.. Kalau tanya blogger, memang mereka teringin sangat nak dapatkan kempen Buffered Earning ( BE ) daripada Nuffnang kerana bayaran sangat lumayan. Sewaktu aku bercinta dengan Nuffnang dulu pun memang teringin sangat nak dapat BE. Macam-macam tips aku guna tapi last sekali memang satu BE pun tak dapat.

Dulu pernah aku pernah tanya kat seseorang macam mana nak dapatkan BE ? Jadi dia pun ada berkongsi beberapa tips dan hampir semua tips yang aku cuba buat akan berkongsi dalam entri ni.

1. Maintain trafik 200 unique visitor sehari.

- 3 bulan trafik aku maintain 300 - 500 pelawat sehari tapi tetap tak dapat Buffered Earnings juga. Mana silap aku tak tahu. hurrmm

2. Selalu Guna Innit Nuffnang

- Yang ni aku tak pernah buat kerana tak pandai nak ber-innit kat laman web Nuffnang tu. Tapi dengan cara selalu Innit, itu menunjukkan kita sangat aktif dengan Nuffnang dan peluang nak dapat BE tu tinggi.

3. Hantar Ticket

- Jangan pula hantar tiket tengok wayang. Kang Nuffnang sepak korang. Hantar tiket yang dimaksudkan adalah macam menghantar permohonan untuk dapat Buffered Earning. Nak tahu macam mana hantar ticket ? boleh rujuk kat entri SINI .

4. Aktif Dengan Nuffnang

- Yang ni juga aku tak pernah buat. Kalau Nuffnang ada buat event apa-apa ke, korang join la. Yang ni pun membuatkan peluang nak dapatkan BE lagi tinggi.


Haa tu je la tips yang aku nak share. Selama aku guna Nuffnang, hanya tips nombor 1 dan nombor 3 je aku buat. Sebab tu aku tak dapat kempen Buffered Earning. Tapi korang boleh cuba semua tips. Itu pun kalau korang sangat rajin dan memang nak kejar Buffered Earning .

Aku tak larat dah nak kejar BE yang tak pasti tu. Lagipun sekarang dah pakai Innity dan agak lumayan bayarannya. ke ke ke.. Selamat ber-Nuffnang :D

p/s : Ni entri Auto Publish
Comments
13 Comments

13 ulasan:

Tea berkata...

pehh hebat laa dah guna innity. huhuhh,

kiz berkata...

ok ler tu...pakcik kayo... bagi ler tip lak untuk innity...haha..

pstt..aku tak pernah ikut pun tips nuff tu..aku blogging ikut suka je..tapi alhamdullillah..sepanjang 8 bulan aku dapat lebih 40 BE...hehe..tu sebab sayang nak tukar..

AesyaZealous berkata...

hoho.. BE mmg susah nk dapat wlupn trafik tggi. dulu aku xpernah dpt lgsg. lepas aku hantar ticket, nuff bagi aku berderet2 BE..ade yang sampai 4-5 BE running dalam satu masa.. mmg masyuk la..dalam 4 bulan je aku dapat 14 BE.tp yg bengangnye time 4 bulan tu la aku tak aktif sgt blog.trafik rendah. ceh income pn sikit je. skang, bile trafic tggi, satu BE pn xdpt..huhu.. ade masa dpt byk sekaligus, ade mase xdpt lgsg.haha..

eh mcm type entry lak.hii saje nk kongsi.. slmt berpuasa :)

Dhia BellamiZam berkata...

hmpir 8 bulan couple ngn nuff bru ade rm2.50...isk3 :(
hahah

gadis melayu berkata...

rezeki tak kemana.. insyaAllah ada..^_^

RepublicAku berkata...

aku zero ttg hal ni...sedang mendalami...apa yg hebat ttg innity pula..?

faridah nazurah berkata...

wah bagusnya dapat guna innity,, traffic tak cukup kencanglah nak guna. stakat ni layak guna nuffnag je. tapi baru je beberapa hari guna dh dpt seringgit lebih. hee :) harap2 tambah lagi

sergeant keroro berkata...

hebat lah abang dah guna innity, woot XD

Luqeem™ berkata...

dah guna innity tak pandang dah yang lain XD

sue perbs.. berkata...

fuhh.. tk rajin la nk wat benda2 di atas tu..

hira berkata...

saya tak rajin =________= hahaha :D

MekTotMekAmoi berkata...

ce ajo saya guane na gune bende alah ni ..

[sutera kasih] berkata...

pernah try no 3 je tu pun sbb mmg ada mslh huhu

yg lain tu xpenah :(

xpala..if ada rezeki, tak kemana jgk kan :)

 
Related Posts with Thumbnails