Isnin, 4 Julai 2011

Botak Hampir Dibelasah

Sebelum tu, jom lawat senarai blog kumpulan 5 di SINI .


Ada tengok cerita Juvana kat TV3 tadi ? best sangat sangat kan ? Part paling best bila Botak hampir dibelasah oleh pelajar yang lain. Ish aku nak sangat tengok Kapten Botak dibelasah ramai-ramai kerana sebelum ni dia asyik buli orang je kerjanya.

Moralnya, jangan la jadi seorang pembuli ye. Silap hari bulan kau pula dibuli dan dibelasah dengan teruk sampai tak dapat bangun. Dunia penuh adil, hari ni kau buat orang, esok orang buat kat kau pula. Alamak aku ter-emosional la pulak. Kenapa aku emo ? Sebab aku sendiri pernah merasa pengalaman di buli.

Sakit hati, geram, marah, rasa nak bunuh, rasa nak seksa, semua ada pada orang yang pernah buli aku. Tapi aku tak rasa nak balas balik pun perbuatan dia tu. Aku lebih suka kalau orang lain balas perbuatan yang sama atas diri dia.

p/s : Yer memang aku kejam kerana mendoakan pembuli aku dibuli oleh orang lain :D
Comments
22 Comments

22 ulasan:

syarifahsidrus berkata...

tak pernah pulak kena buli.uhhhuuu

sue perbs.. berkata...

haha.. tu lah Daim baik sangat.. kalau Botak kena belasah camane la kan..

aku dan satu berkata...

ala, ye ke freaky? sbr je la, nnti org yg pnah mbuli freaky tu msti dpt blsan, lex. emy pun pnah dbuli, tapi ada backup, huhu

GaRy™ berkata...

ui, cepat ko update!!... hahaha...

sergeant keroro berkata...

aku nak join ko jugak boleh?? hehe XD

p/s : badan kecik, mudah kene buli T.t

syrupmasin berkata...

terase aku doe..sbb selalu buli org :D

Fathiah Hamim berkata...

saya tak tengok cerita ini. tapi berminat pasal pembuli kena bui balek. padan muka. :D

CiK PurpLePinkyPuff berkata...

hahahaha~~ cp pon salu buli budak dulu2.. siap ade geng lg kat skola..:D tolong cp jap..>>Bah, tolong dulu komen Entri ni Bah..:)

thanks~~

♥CIK IERA♥ berkata...

ni la yg dikatakan 'what u give, u get back'....chewah... :)

Addin berkata...

betul betul ! :)

*tak dpat nak follow cite ni la huhu

Syuxer berkata...

jom tubuhkan geng anti buli..ko jadi general..

aku memang x suka bab2 membuli neh..huh..rasa nak bagi pukulan maut je kan..apakah daya hati kita tak kejam heheh

Syazwan berkata...

biar Allah yang balas!.
tak mampu lawan?..
biar Allah bagi balasan.
kita doakan jee.
orang yang kena buli senang nak dimakbulkan kan?

kotak bulat berkata...

buli? pnh gak kne buli dlu..dgn senior time kt asrama.. huhu

alynfazlin berkata...

juvana terbaekk.. hehe best sgt kot..

syaimz berkata...

aku pernah dibuli. ceritanya...sangat tragis

siti kektus berkata...

menanti cerita juvana di download oleh member je la. hukhuk


alah, kalau sesape yg pernah dok asrama mesti pernah rasa di buli, walaupun kecik je bulinya, hehe ;)

niena shopping2u berkata...

hehe.. tu la slama ni idup dok belasah org je.. nmpak cm insap sket sejak 2 mnjak ni.. sy mmg jarang follow citer ni

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

alaa , tadi Tia rasa kesian pulak dekat si botak .. yelah , dah tunjuk muka seposen lak . nak2 masa kedah dah bebas tu .a lolo ciannnn :)

bakpo demo jahak ko botok ni ? hahaaa .

rafiq berkata...

haha peminat juvana betul ye. tu cerita je. kalau betul2 mesti dah kena buli balik..hehe

suha berkata...

anda kelihatan begitu emo haha (^_^)

adeque berkata...

sedey tak dapat tgk juvana hari ni.sebab dah ade kat uma sewe.. uma sewe takde tv.. huhu

memang kejam.bile berdoa camtu..ahha.. :)

aimie amalina berkata...

tgk2!....cecey.kedah dah x de..tap cegu die tu jahat..heee..sian kat daim nnti

 
Related Posts with Thumbnails