Isnin, 25 Julai 2011

Blogspot dan Wordpress

BLOGSPOT DAN WORDPRESS ? hurmm. Adess bila aku letak gambar wordpress dalam entri yang lepas. Ramai tanya sama ada aku nak bertukar ke Wordpress. Sebenarnya aku tak nak bertukar pun. Lagipun aku dah ada akaun dan blog untuk wordpress. Dah lama pun ada cuma tak heboh je. he he he

Tapi tu bukan blog utama la.Blog utama semestinya Firdaus Life ni. Yang satu lagi tu sekadar untuk belajar sistem wordpress. Ilmu kan percuma, jadi baik belajar sementara masih ada peluang ni. Tapi wordpress memang menarik dan sangat best. Siapa yang pakai memang akan faham bagaimana best dan menarik wordpress ni.

Walaubagaimanapun, aku tetap dengan blogspot sebagai blog utama ni. Dulu ada juga perancangan nak bawa blog Firdaus Life ni bertukar ke Wordpress. Lepas fikir punya fikir, biar yang ni kekal dengan blogspot je la. Yang satu lagi tu kan dah pakai Wordpress. Sekarang aku ada 2 blog pada hosting berlainan. haaa sangat menarik :D

Adesss dah banyak pula aku sembang pasal wordpress dan blogspot ni. 2 topik ni kalau bincang memang sampai ke esok tak sudah. Masing-masing ada kelebihan dan kelemahan. Apa pun pilihan, pastikan kita gembira dengan blog yang kita miliki.

p/s : Aku tak suka komen di blog wordpress. Wuahahahaha kena masukkan nama, email, address, komen... banyak tuuuu :D
Comments
12 Comments

12 ulasan:

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

wordpress yang free tu takleh letak code iklan . tak best . wahahaa :)

sergeant keroro berkata...

hehe, pakai blogspot jugak best. XD

kiz berkata...

pakai baju dan seluar laa..buat apa pakai wordpress..huhu

cucu umie berkata...

ayie memang kureng sikit wordpress walopon ayie punye biro ayie yg handle wordpress tu,,gaga

Ezad Skytech berkata...

masing2 ada kelebihan kan..tapi blospot jugak best..nak komen pon tak payah nak isi nama tu semua..terus komen je kan..=D

iMBobo berkata...

aku pening lah dgn wordpress tu..ada account tp tersadai hehe..xupdate ape2 pun..

Najlaa 'Aqilah berkata...

wordpress tu macamana? kalau tukar wordpress jadi apa? [dot]blogspot jadi [dot]wordpress ke?

oh sorry. memang tak tahu. huhu

Freaky berkata...

najla : jadi dot wordpress atau kalau pakai self hosting bole jadi dot com

Ahmad Haziq Azlan berkata...

bila bincang pasal blogspot dengan wordpress macam bincang pasal celcom ngan maxis je

SyUhAdA berkata...

x reti nak guna wordpress sgt..

syarifahsidrus berkata...

dulu2 je guna wordpress..ekekee

mas saari berkata...

setia ngan blogspot lagi..

 
Related Posts with Thumbnails