Selasa, 26 Julai 2011

Blog Versi Mobile

Terima Kasih kepada http://www.luqaz.com/ kerana berkongsi tutorial untuk view blog dalam versi mobile. Gambar di bawah menunjukkan blog Firdaus Life dalam versi mobile.

Simple dan sangat kosong. ha ha

kalau nak buat boleh view ikot mobile, kene setting dulu. Caranya hanya tambah ?m=1 selepas address blog kita. Contohnya

http://aku-freaky-falcon.blogspot.com/?m=1

Sama juga untuk entri.. kene tambah ?m=1 selepas .html seperti di bawah :

Comments
12 Comments

12 ulasan:

Alya Esprézzo berkata...

nak tambah ayat m tu bila kita nak search blog kat mobile la?? cmtu ke? tak pahammm..

Freaky berkata...

haha ni untuk view je alya.. selebihnya aku x tau sangat. wuahaha

kiz berkata...

dah lama setting bondo ni..huhu

SoLy SoLicious berkata...

hmm..menarik!

diana berkata...

tak paham !

peNulis SeNjA berkata...

nak try la

aiman berkata...

oh.. camtu..

Ezad Skytech berkata...

mcm menarik je sbb aq tak pernah try blog versi mobile ni..(^^,)

cucu umie berkata...

nice bro..boleh try nie..hehe

Fee Hafeezah ketuk keyboard berkata...

Wah! teknologi smkin hebat..haha :D

cik aisha berkata...

xpnh try lg...mgkn blh try kot...:)

sergeant keroro berkata...

wah wah, maju :P

retis XD

 
Related Posts with Thumbnails