Jumaat, 1 Julai 2011

Blog Ini Berat Rupanya

Tiap kali loading blog ni, yang terpampang dulu adalah header. Tunggu lama sikit baru la nampak entri. Hum rupanya aku baru perasan yang blog ni sangat berat. Berat dengan apa, aku sendiri pun tak tahu. Nak kata banyak gadget pelik, rasanya takde banyak pun dalam blog ni.
http://www.laymark.com/i/o/112.gif

Mungkin berat loading daripada server Nuffnang kot. Yer la nak keluar iklan Nuffnang tu kene la loading daripada server mereka dulu. Ha ha ha tak pasal-pasal salahkan Nuffnang pula. Kang jap lagi Nuffnang tak bagi income kat blog ini baru la menangis aku :D

Jadi aku pun godek-godek mana yang patut kat blog ni. Setiap gambar compress sampai ringan kecuali header kat atas tu. Share button Facebook aku dah buang. Saja aku buang sebab entri aku tak menarik pun untuk di share. Cukup sekadar ada Like Button je untuk blog kosong ni.

Lagi... lagi... rasanya tu je kot yang perlu diubah. Ok mahu blogwalking dan berlari-lari di blog orang lain pula..
Comments
20 Comments

20 ulasan:

the koja's blog berkata...

aku rasa blog ko ok jela. aku masuk lancar je sllu. tade loading slow pon

Amiirah Cassan berkata...

blog ni okay je , heee , mira tgh nak buangggggggg byk ni nak ringan kan ,blog mira tak habis2 mslh lah skg , hurmmm

syaz@rozelt berkata...

berat ke?mungkin sebab bnyk letak link blog kot..hehe

sergeant keroro berkata...

blog aku pon berat jugak rasnye, kan?

waN Mohd Salim berkata...

header besau gedabak .. try gune flash .. misti ringan punye

harrazdani berkata...

aku masuk ok jer bro.....:)

cucu umie berkata...

kalo daus dah compress okay lh...ayie punye blog pon ayie compress.. huhuh

ashafanie berkata...

dlu xrsa blog ni bert, tp shari 2 ni, kna 2 x refresh la.. tp blog sy pon mghdpi mslah same, tp mgkn blog sy trtindih templete..xsmpt nk baiki lg.. jgn rsa segan nk snggh erkk.hehe

suha berkata...

keberatan blog bergantung kpd berat tuannya (^_^)


psiko tak komen neh?hahahaha

rafiq berkata...

rajin kau berjalan ye..

fieha berkata...

saya bukak ok je..cepat je..hehe

heroic kick berkata...

hurmmmmmmm

NuSaNa NoSa 91 berkata...

camne nk compress gmbr biar jd ringan, freaky?? =.=

herumi berkata...

Salam. Firdaus, berapa kilo blog ko?

Header dah ok rasanya, cuma link yang dipaparkan banyak sangat kot. kalau letak je rasa dah ok, tapi bila dia query untuk title post setiap link tu jadi slow.

Cuba link tu ko tak yah display latest post, rasa ringan sket.

Sebelum tu terima kasih sebab masukkan Blog NETonX dalam senarai tersebut. Perkara yang sama berbalas suadah...

Freaky berkata...

keen : adehh nak terang susah la keen tapi pastikan format gambar tu JPEG atau JPG baru ringan.. kalau format PNG berat saiznya

diana berkata...

blog ni ok je..
blog akak yang berat..
akak rasa nak buang button tweet tu..
tak de sapa pun klik nampaknye.heheh

Freaky berkata...

diana : haha tau tape kak.. share button sy pun xde yang klik sangat

pha is berkata...

rasanya ok dah ni... tapi tak tau la bagi sesapa yg intenet dia slow skit.. hehehe

MDHAFiZ.NET berkata...

tapi aku rasa mcm laju je blog ini dari blogspot biasa...bro...sbb tu aku suka singgah sini..
sbb klu blogspot biasa yg byk sangat gambar dan iklan tu memang aku x singgah sbb berat sangat ...
mungkin line internet ko tu kot..hehe

Siti Safiyyah berkata...

bagi pengguna celcom broadband macam aku, orait jek nak loading. aku syak line ko lah yg slow tu.. hehe

 
Related Posts with Thumbnails