Khamis, 21 Julai 2011

Blog 18 Tahun Ke Atas

Alamak kalau keluar content warning macam ni, apa yang anda akan buat ? Nak tekan yang Oren atau yang Biru tu ? Isshh ini betol2 menggugat keimanan aku. Kalau tekan Oren, mungkin boleh tengok gambar atau video yang best. Paling kurang pun artikel yang mengghairahkan.

Kalau tekan biru aku mungkin tak dapat tengok apa-apa. Isshh macam mana ni ? Memandangkan perasaan ingin tahu itu menebal dalam diri aku, jadi aku pilih Oren !!! dan aku kunci jawapan itu. Setelah siap loading blog tersebut, aku jadi kecewa.

Aku kecewa kerana tiada apa yang mengghairahkan di blog tersebut. =_= Haaiihh ingatkan ada adult content tapi sebenarnya yang ada Normal Content je. Ha ha ha aku bergurau je.

Bagi blog yang sudah set menjadi Adult Content, maka lebih baik anda tukar atau disable kerana benda ni sangat menjengkelkan dan boleh menyebabkan pengunjung lari daripada melawat blog anda. Nak tukar setting boleh buat seperti di bawah :

1. Pergi Dashboard > Settings > Basic

2. Skroll ke bawah sampai jumpa " Adult Content? "

3. Set kepada " NO " dan Save :)
Comments
15 Comments

15 ulasan:

sergeant keroro berkata...

hehe, nice one XD

p/s : chelsea menang 1-0 jek, gol freekick yang kontroversi :P

i'm ezza haniza berkata...

haha...bagus bagusss

Shaherah berkata...

hahhaha.. sme lar ngan shera.. dulu mse awal2 baru join blog.. noob jugak.. klik biru.. dah lame2.. kalau kuar mcm tu jek.. trus klik oren.. hahah..

brat2104 berkata...

aku klik je oren.. nak gak tau apa yang adultnye.. haha..

dan memang ye, takde apa sangat pun.. kira macam 18PL, 18PA (betul ke?) je la.. takde la pape yg GANAZZ pun!!

chup! blog aku ada adult content tak? =p

Ezad Skytech berkata...

kalau betul content dalam blog tu biasa takpe la kalau tekan oren..ni kalau betul2 yg ada semua tu..tak ke parah nanti kalau tekan oren tu...haha~

GaRy™ berkata...

hahahaha.. aq pun hangin gak tengok blog cenggini...

Luqeem™ berkata...

spam je blog cmni..haha..ok kn..

aremieroul berkata...

ha3..tau x pew..kadang2 takut nak masuk..lalala..~

kiz berkata...

klau leh pakai 2 maouse serentak ..aku klik dua dua oren dan biru.

ekin tajudin berkata...

adult content lah sgt klaw stakat citer die kuar g tgk wayang n huhahuha ngn kengkawan die an..ngahaha...mcm2

Fathiah Hamim berkata...

setakat neh cuma satu je blog yang memang logik dia pakai benda tuh, blog pe-ta-nge. hoh

Ana Aishah berkata...

selalu tekan oren jer. kalo ada yg bukan-bukan just tekan X je la pastu. hihi

SoLy SoLicious berkata...

hahaha..yg tu mmg tuk budak besar je tuh~

PeRmAtA bIrU berkata...

huhu.. selalu gak jumpa yang letak adult content nih.. tapi masuk jer.. comfirm lah x adult mana pon..hahahha... kalau yang 'betul2' adult content diorang tak letak benda nih.. sebab diorang memang nak org ramai view blog diorang... huhuhu..:)

Ahmad Haziq Azlan berkata...

setuju!!!!!!!!!!!!!!!
takde yg best pon setting macam ni...
macam nak halau pembaca je...

 
Related Posts with Thumbnails