Khamis, 21 Julai 2011

Android Memang Hebat

Aku masih ingat bahawa beberapa bulan yang lepas, ada banyak pihak mempertikaikan kemampuan Android untuk menjadi sistem operasi utama bagi smartphone dan juga tablet pc. Kemampuan Android dipandang rendah kerana ianya 100% Percuma dan pengguna bebas untuk mengubahsuai sistem yang sedia ada.

Kini, Android bukan saja digunakan dalam Smartphone, malah perkembangannya sangat pesat dan membolehkan sistem operasi Android digunakan pada tablet pc dan juga netbook. Android juga dikatakan bakal menggugat Windows untuk sistem operasi netbook pada masa akan datang.

Errkkk kenapa aku buat entri pasal Android ? Kerana aku teringin sangat nak pakai Samsung Galaxy S II. Aku nak Samsung Galaxy S II . Aku nak Samsung Galaxy S II .... iskk sedihnya....

p/s : Takpe la. Aku install Android di laptop je la. Lagi Gempak :D
Comments
12 Comments

12 ulasan:

sergeant keroro berkata...

boleh eh?? cane nak install? XD

Syukri Mohtar berkata...

sebab free dye dipandang murah..weird je..samsung galaxy 2 baru ni jauh lagi murah kalau nak banding ngan yang lame time dtg kat malaysia.

Emilia Emira berkata...

s2 serius terbaek la..tak tipu pun....jom guna jom!

awal2 dulu aku pun pandang rendah kat android nie..ngee~ tapi skrg tak lg!

diana berkata...

erk...
malas nye nak baca kalau ada read more..:)..
pageview penting tapi keselesaan pembaca pun penting jugak..:p

cucu umie berkata...

wah..ayie nak xperia jer..grrrr mcm smart jer..ehe

pssst..mcm mane nak install android kt laptop ea??

GaRy™ berkata...

android tuh apa..?? =.="

syaimz berkata...

S2 mantap doh...aku ni dah la kaki gamers...game gba,psx pun boleh main. haha...semart doh

sleeping_maniac90 berkata...

android tuh pe?? << org nih xtau pape psl komputer dan yang seumpama dengannya...

Cik TeN10 berkata...

nak ?? beli la.. haha =)

Anamarza berkata...

ada android kat netbook acer ni, tapi jarang2 guna (-_-)

Shuk_ArChie berkata...

Memang android best... tak tau plak android ada kat netbook... ni baru je tau (=_=")

gedek! berkata...

android vs iPhone, apa komen?

 
Related Posts with Thumbnails