Khamis, 30 Jun 2011

Sila Buang Chatbox !!

Chatbox atau Shoutmix semua blogger pasti tahu ape benda tu kan ? Jadi tak perlu aku nak hurai panjang pasal maksud Chatbox dan juga Shoutmix tu. Kalau tak tahu juga boleh tanya kepada Saudara Google kerana dia banyak juga tahu hal-hal macam ni.

Alhamdulillah sekarang hampir 98% blog yang aku lawat ada letakkan Chatbox / Shoutmix di blog mereka dan ini memudahkan proses balas jejak dilaksanakan. Tapi ada juga beberapa blog yang tak letak sebarang Chatbox / Shoutmix di blog mereka dengan berbagai alasan yang remeh temeh.

http://www.laymark.com/i/o/44.gif

Antaranya tak sempat nak balas semua kunjungan, ada orang serang ikut Chatbox, mereka balas jejak tak ikhlas dan banyak lagi alasan. Alasan yang paling femes mesti la tak sempat nak balas kunjungan kerana banyak sangat yang datang. Yer memang betol 100% dan tiada yang salah disitu.

Walaupun kita tak sempat nak balas jejak semua, jangan la kita ambil langkah mudah dengan buang aplikasi Chatbox / Shoutmix tu. Cara kita tu dah boleh menyebabkan pengunjung lari daripada lawat blog kita pada masa hadapan. Tak kisah la kalau tak sempat balas jejak tapi kasi la peluang orang lain blogwalking menggunakan Chatbox / Shoutmix yang ada di blog kita.
Comments
16 Comments

16 ulasan:

Fay berkata...

alhamdulillah setakat ni semua yg dtg kt blog fay, fay pegi jenguk blog dorang balik.. ^^

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

betul tu , pengalaman mengajar Tia .
sebelum ni Tia pun tak pakai shout2 ni sebab Tia rasa masa tu shout tu macam menyemak aje . tapi sekarang tak ..

waN Mohd Salim berkata...

ahaha awas ko .. nnnti ade yg sentap ni .. misti .. ekekeeke

yg femes tu .. bukan x nak pasang shoutbox .. tapiiiiiiiiiiiiii........ haaaaa nnti aku balas

Alya Esprézzo berkata...

tau tapeeeeeeee..aku pun cmtu gak, dah sedap2 blogwalking sekali tade shoutmix, kekadang aku ade gak komen kat blog yg tade shoutmix tu..tapi plak yg boleh komen hanya utk mereka yg jadi follower diaaaaaa je..cmne tu?? T____________T

cucu umie berkata...

hehehe...kalo ayie dah komen memang ayie xtinggl pesan pon houtbox.. kehkeh

dang intan duka berkata...

bila tglkan jejak, pasti dang akan jenguk..
:)

peace

dang intan duka berkata...

bila tglkan jejak, pasti dang akan jenguk..
:)

peace

dang intan duka berkata...

bila tglkan jejak, pasti dang akan jenguk..
:)

peace

Ayied Zudin Hashim berkata...

yup ! shoutmix nie boleh wat balas jejak. senang t trace blog2 yg masuk blog kiter. :)

yatie Awang berkata...

betul tu, penting juga shoutbox ni...tp yg penting jangan tinggal jejak yg salah, maksudnya link salah...

NuSaNa NoSa 91 berkata...

ada sbb org xpsg, freaky.. lain org, lain pndpt kn?? ^_^

TeAqArH berkata...

balas jugak kunjungan mereka..kite hormati la lau dya xnk letak SB...

dyanne berkata...

betulll~ setujuuu

A y e s h a Ramlee berkata...

betul2

Fee Hafeezah ketuk keyboard berkata...

betul tuh, agree sgt2.. lgpn drpd shoutmix lah kita boleh kenal blogger lain.. tak gitu? :D

♛ Azie Azra ♛ berkata...

azie sokong yg ia mudahkan orang lain..bg peluang utk org lain tegur2 sesama kita kan..tapi maybe azie ad pertimbangkan nak buang sebab seyes azie risau tak berbalas pertanyaan orang..t azie dlabel sombong cmne??

 
Related Posts with Thumbnails