Rabu, 8 Jun 2011

Siapa Tak Cerdik Sebenarnya

Eh eh tuu senarai yang baru dah keluar pukul 9 tadi. Cepat la klik kat Senarai Blog yang duk kelip2 kat atas tu. Kesian mereka kalau anda semua tak lawat mereka. Jom terjah mereka cepat.
http://www.laymark.com/i/o/62.gif

Situasi 1
======
" Blogger ni bodoh sebenarnya " kata individu A kepada komuniti blogger. Lepas tu ramai buat entri balas balik dengan memaki hamun, hina menghina, individu A tu lagi bodoh, Si@l , tutt dan tutt dan tuttt lagi.

Situasi 2
======
" Aku dah bunuh anak semalam. haha " kata individu B dengan perasaan bangga. Lepas tu macam biasa ramai pula buat entri caci, maki hamun, bodoh punya bapa, tolol, tuttt dan tutt dan tuttt lagi.

Kalau perhati secara halus dan fikir guna akal, siapa lagi tak cerdik sebenarnya ? Individu A dan B memang sah-sah dah tak cerdik diatas pengakuan mereka itu tapi adakah kita membalas balik perkara tu dengan langkah yang tak cerdik juga ?

Maki hamun, mencaci kat individu A dan B dalam entri blog kononnya nak balas balik sebab terasa dihati. Sebenarnya apabila orang cakap kita bodoh, kemudian kita balas balik dengan segala caci maki hamun yang best, itu menunjukkan kita lagi tak cerdik berbanding orang yang cakap kita bodoh tu.

p/s : Nasib baik aku tak terasa masa individu yang femes tu cakap sesuatu yang x elok pada blogger. :D

Comments
22 Comments

22 ulasan:

sergeant keroro berkata...

aku tahu sape,haha XD

relax sudah, kita kena guna otak, jangan nak emosi je selalu.

EYFAalias berkata...

bercakap guna nafsu. memang jadi mcm tu. huhu.

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

oh siapa ? huhuu ..

Perasaan Dapat Update Lebih 3 Kali

Lieyda berkata...

siapa siapa? hehe

NuSaNa NoSa 91 berkata...

itu bukan keen.. *kot*~ ^_^

Anyez Nasri ツ berkata...

nk thu ! nk thu !

suha berkata...

sama la kite (^_^)

syaimz berkata...

insyaAllah aku dapat menghindari diri aku daripada menjadi individu2 berikut. blog tu teruskan sahaja, jika orang lain dengki, takperlu nak follow up blog kita kan?

betul kata sergeant keroro dan EYFAalias

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

uishhh . hehee . tapi blog ni lagi tinggu UV ngan pagevw dia ;)

GaRy™ berkata...

aq diam2 je kalau at blog... tapi kalau aq jumpa fanpage pasal topik tuh kat fb..hehehe... habis aq pulun sakan...lalalala~

JR Online berkata...

Sebelum menulis kena fikir 10 kali, menulis semasa marah pasti membawa padah. Malangnya perahu tak boleh diundur sebab tak ada gear reverse!!

blackroses berkata...

erkkk..tak nak jadi a ATAU b..nak jadi O.....nanti nganga sambil sebut..oooooooooooooo

kiz berkata...

senyum tak perlu tulis apa apa

Sca Ndx berkata...

lol. hahaha. ok lah kalau tak terasa

Clara berkata...

CR cme bce aje.. malas nak mnyampk.. and tak terasa lgsg..

NICK IRFAN berkata...

aku no komen jer... hehe

nawal addina berkata...

hahaa , tak sngka kau berseni ek ? ;)

MDHAFiZ.NET berkata...

tatkala jika kita difitnah..janganlah kamu sambutlah fitnah itu dengan fitnah...sambut lah dgn senyum..hati yg terbuka..mungkin Allah sedang menguji kamu..dan ingatlah Allah sentiasa bersama orang yang teraniaya..jika kamu tidak mendapat kemenangan di dunia..mungkin kepastian kamu mendapat kemenangan di akhirat..

cucu umie berkata...

ayie bila bce entry ni teringt snthng? hehe iatu berkenana dengan isu? ayie lupe isu apa tpy yang pasti dlm islam kalau orng melkukan keslhan kita tidak dibenarkan untuk mencaci mereka balik sebliknye hanya memberikan mereka nasihat agr mereka beruah kelak..

kiwi berkata...

haih~no komen lah

miss.Addin berkata...

hoho biar kan je =.=

Miss Sukasih berkata...

xpe ar beb...biar kan jer...

 
Related Posts with Thumbnails