Selasa, 14 Jun 2011

SEO Punya Pasal

Blog sepatutnya jadi sesuatu yang memberi manfaat tak kisah la sama ada kat pembaca ataupun kat diri sendiri. Manfaat yang aku maksudkan bukan manfaat kat dunia je, manfaat untuk akhirat lagi penting wooo. Tapi bagi yang begitu terdesak dalam dunia blog ni, macam2 mereka akan buat untuk hasilkan entri SEO semata-mata nak kejar trafik.
http://www.laymark.com/i/o/50.gif

Serius aku tak tipu pun. Bila nak sangat trafik, orang sanggup letak apa je dalam entri agar ramai orang baca. Fitnah ? Mengumpat ? Lucah ? Serang Blogger terkenal ? Semua tu akan dimasukkan dalam entri mereka. Dosa ? alaahhh dosa apanya kalau setakat nak kejar trafik. Ok itu kata mereka, bagi la nasihat kot mana2 pun pasti ada je alasan yang cuba bantah nasihat yang diberi.

Habis tu nak buat macam mana ? Aku pun tak tahu tapi aku hanya suka memerhati gelagat yang sedia ada. Skodeng sana dan skodeng sini. Mana yang baik kita ambil dan yang tak baik, jangan la duk ambil juga. Alamak mood aku menaip entri ni dah spoil sebab..... hehe ade la sebabnya.

p/s : Memerhati memang menyeronokkan :)
Comments
15 Comments

15 ulasan:

GaRy™ berkata...

hahaha...aq x pernah tpikir pun nak main SEO.. hahaha...bez ke?..

sergeant keroro berkata...

eh eh, SEO yang baik sudaa..

spoil sebab pe?

kiz berkata...

spoiler ilang kot tu yg spoil tu..SEO? haha

Piah Becok berkata...

sampai ke hari ni masih tak tau SEO tu ape.. da bace kat blog orang len pun still kabur-kabur kabus lagi. haihhhh

Moh bace ni:
1. WORD OF THE DAY #1
2. AI HETCHU' subang!!
3. day four : 10 things you wanna to say to person(s)

rafiq berkata...

biasa la tu. nampak duit mata jadi rabunnn..

wadud@duad berkata...

heheheh betol gak..
tapi apsal aku macam terasa.. :D

anysspunyeblog berkata...

SEO?ape tue?
biase lah..orang sanggup buat ape je nak 'up'kan trafik..hihi..

syaimz berkata...

hmm...duit punya pasal,semua duk pulun.

Apa2 pun,aku tak amek kesah semua tu.yang penting aku puas berblogging.haha

Bigdaddyz berkata...

biarkan mereka dengan cara mereka...kita buat cara kita...itu lebih mudah...

Syuxer berkata...

kadang men SEO ni men redah je dah tak peduli pe kesannya..itu yang x best tuh..

emm pedulikan jela bro..janji bro wat pe bro rasa terbaik..cheer up ar bro..:)..

Anif Abdullah ® berkata...

matlamat menghalalkan cara-bg sesetengah pihak .huhu :D

kiwi berkata...

xreti main SEO...

cucu umie berkata...

ayie tak reti lol nak main seo nie(poyo jap)..malas jer nak bt sebb memang xreti..haha

diana berkata...

akak tak minat nak buat entry seo..
sebab biasanya entry gitu kurang komen..
akak suka komen banyak..hehehe

suha berkata...

cik suha pon xtau ape seo tu (^_^)
cik suha buat belog sbb suke menulis

 
Related Posts with Thumbnails