Sabtu, 4 Jun 2011

Senarai Blog Segmen 9 -16 Dah Keluar

Seperti tajuk entri di atas, aku dah buat senarai blog 9-16 yang menyertai segmen. Kali ni aku siap tambah header lagi kat bawah link dan nama blog. Jadi jangan buang masa anda lagi, jom lawat mereka dan terjah mereka. Kalau sudi follow mereka sekali tau. Nak usha blog mereka, sila tekan SINI

http://www.laymark.com/i/o/07.gif

Musim cuti bermakna musim orang kahwin. Bila ramai orang kahwin mesti la jemputan pergi kenduri pun banyak sampai penuh tempat letak kad jemputan tu. Kenduri memang best, tengok orang sanding, gelak ketawa dan yang paling penting adalah jamuan makan.

Cakap pasal makan pula, jangan makan sampai melampau-lampau. Kalau sehari tu ada 3 jemputan kenduri, 3 tempat kenduri pergi makan sampai kaw-kaw. Kenduri di Pantai Timur buat gulai kawah sebagai hidangan utama kepada tetamu. Bagi aku gulai kawah tu sangat tinggi kolestrol dan kalau sehari makan sampai 3 kali tu boleh bawa kemudaratan kepada kesihatan.

Jadi nasihat aku bila pergi kenduri tu jangan la makan sampai kaw-kaw sangat. Kesihatan perlu dijaga supaya bila dah tua nanti, kita masih ada kesempatan untuk melihat anak / cucu berkahwin. Tapi aku ni cakap je pandai, pergi kenduri makan sampai kaw-kaw jugak. hahaha sedap wooo gulai kawah :D

http://www.laymark.com/i/o/40.gif

Comments
5 Comments

5 ulasan:

Lieyda berkata...

jenuh eden pergi kenduri kawen

EYFAalias berkata...

gulai kawah tu yang mana? sorry bebal sikit. eyfa tau makan je. nama2 makanan tu xtau sangat. hahaahaha. yeah betul jangan makan kaw2 sgt. kalau ada 3 kenduri dalam masa 2 hari. makan sikit-sikit aje jangan bagi full. nanti senak perut dh tak boleh jalan. hehhee.

btw, jeles tgk org kawen. nak kawen gakkkk. HAHA

EYFAalias berkata...

eh silap. bukan 2 hari. 1 hari la. ahhaaa. maap maap :D

waN Mohd Salim berkata...

uiksssssss kawe nk pi kenduri kahwen .. haha macam tau2 jek

Firdnurjue berkata...

huwahhhhhhhhhhhhhh...sgt sdp lauk knduri..weeeeeeeeeeeeeeeee

 
Related Posts with Thumbnails