Ahad, 5 Jun 2011

Petang Yang Ceria

Malam ni senarai 34 hingga 41 akan keluar dan siapa yang masih tak lawat blog yang disenaraikan sebelum ni, boleh la ringankan tulang tangan untuk terjah dan follow mereka. Nak terjah senarai blog 25 - 33 boleh la klik kat SINI

http://www.laymark.com/i/o/11.gif

Di suatu petang yang indah ditemani hujan yang tidak berapa lebat, adik aku tiba-tiba datang kepada aku dan bertanyakan sesuatu.

Adik : Long ( AbgLong ) !! Fatin nak buat air ni. Long nak air apa ?

Aku : Air ? emm buat la Nescafe ais. Dah lama x minum nescafe

Adik : Ok Long....

Selepas beberapa minit kemudian, dia datang lagi kepada aku.

Adik : Long, kalau nak buat necafe dalam Jug kecil ni kena letak berapa sudu nescafe ?

Aku : Letak 2 sudu kecil, jangan banyak sangat nanti pahit.

Adik : Ok... jap ek nak letak nescafe dalam jug ni dulu.

Lepas seketika pula, dia datang lagi kat aku.

Adik : Long, susu ni banyak mana nak letak dalam jug ?

Aku : Letak la 3 atau 4 sudu dan jangan sampai banyak sangat.

Kemudian dia datang lagi kepada aku.

Adik : Long, tolong letak air panas dalam jug tu. Takot la panas sangat

Aku : Haihh ye laaa... ( sabar sabar :D )

Adik : Long, pecahkan sekali ais dalam peti tu. Keras sangat sampai x larat nak buat.

Aku : Ni sapa yang buat air sebenarnya ?
http://www.laymark.com/i/o/45.gif
p/s : Last sekali semua aku yang kena buat... gggrrr pandai ayat dia bodek.

Comments
9 Comments

9 ulasan:

i'm ezza haniza berkata...

hahahah...comelnye taktik adik kamu..agagaggaa

Ini Kisah Tia berkata...

haha ! lawaknyeee .. hebat taktik dia ;)

nawal addina berkata...

haha , sebijik mcm adek aku . sbar2 , adek kena layan ;)

Jijimon berkata...

hohoho~
nie sape yg buat air nih??
lol~
kasi mkn ais jep..sodap~

MDHAFiZ.NET berkata...

HAHAHA.. kesiannya...last-last ko jugak yg kena buat air kan?

sergeant keroro berkata...

pergh!! haha XD

suha berkata...

bijak tol die nk kenakan along die (^_^)

so sweet hehe

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

hahaha....naseb along nyer penyabar..kalo tak kena mandi air panas da si adik..keh3..

brat2104 berkata...

taktik adik awak mmg terbaek!!!

 
Related Posts with Thumbnails