Khamis, 9 Jun 2011

Nak Tulis je. Boleh ?

Senarai Blog yang dah disenaraikan dah masuk 100 lebih. jom kita usha mereka cepat. Klik je kat sini .

http://www.laymark.com/i/o/65.gif

Aku nak tulis dan terus publish. Lepas publish terus off. Boleh tak nak buat macam tu ? Waahhh boleh aje tapi kalau takde orang yang masuk dalam blog, jangan duk buat bising kata blog tak menarik dan bla bla bla. Walau menarik macam mana pun entri yang dibuat tu tapi kalau tak promote, orang takkan tahu kewujudan blog maka takde la yang nak masuk.

Habis tuu, kalau macam tu nak promote kat mana ? Promote je kat fb kasi kawan2 nampak dan sedar kewujudan blog tu. Tapi ingat jangan promote " Jom la follow blog saya " .. Orang baca ayat tu pun dah hilang selera nak lawat blog kalau tulis macam tu.

Nak tarik orang baca, tajuk entri mesti la best. Buat entri yang best beserta tajuk yang menarik. Dah siap, terus publish entri terbaru yang menarik tu kat profil FB. Kalau sehari buat 10 entri, publish la 10 kali kat fb. Orang kata semak ? Lantak la dah fb kita kan. kalau mereka tak suka bole remove dari friends. Lagipun bukan mereka bayar pun untuk buat fb tu. Ha Ha gila jahat.

Tak cukup lagi promote kat profil sendiri, promote la pula kat group-group blog yang ada antaranya :

Sahabat Blogger

Kami si Blogger

Malaysian Blogger Unite

Kongsi Link Blog

Blogger Tercinta

Blogger-Blogger

Comments
8 Comments

8 ulasan:

zarulfarhana berkata...

cm tue ka....

Sally Yatiey berkata...

betul2 ;)
sekurang-kurangnya kta mesti update blog sekali sehari agar blog tak berhabuk ;D hee. Sally lama dh tak update blog ;(

EYFAalias berkata...

wah wahh. banyaknya group kat fb yang boleh join. ehhee

teynteyn the doll berkata...

wahh terima kasih bagi tau group2 tu... hehehe sy buah cempedak di luar pagar, baru tau XP

sergeant keroro berkata...

wah wah, dah 700..giler kentang lah XD

hehe

GaRy™ berkata...

whoa... thanks bro!! aq dah 'ask to join' semua group tu.. yang satu tuh fanpage je kan?..

diana berkata...

sekarang ni ramai yang promote kat page di facebook..
lepas ping terus pi layan facebook.
bukan nak terjah blog lain..
akak peratikan ramai yang buat gitu..
selalunya blog yang kat febook tu memang akak tak singgah..

cucu umie berkata...

huhu..hang lupe lagi satu..i luv blog..kuikui

 
Related Posts with Thumbnails