Selasa, 28 Jun 2011

Lelaki Cepat Berubah

Idea asal entri ni diambil daripada blog Azrin Rahim dan berdasarkan entri dia mengenai lelaki cepat berubah, aku sangat setuju dengan pendapat yang diberikan. Memang betol lelaki begitu cepat berubah sama ada ke arah kebaikan atau keburukan.

Sebagai contoh dalam perhubungan. Sewaktu mula2 berkenalan dan awal percintaan, lelaki sanggup menemani kekasihnya setiap masa. Sanggup makan malam bersama setiap hari, sanggup jalan2 bersama pasangan, sanggup tunggu lama pasangan bersiap / make up dan macam-macam sanggup lagi.

http://www.laymark.com/i/o/16.gif

Kemudian selepas kahwin, mereka terus berubah. Mereka jadi malas nak menemani isteri mereka, mereka pantang tunggu dengan lama isteri bersiap, mereka malas nak makan malam bersama. Boleh kata hampir semua sudah berubah dan tak macam dulu lagi.

Setelah beberapa ketika menempuh alam perkahwinan dan dapat anak, lelaki akan berubah lagi tapi kali ni berubah seperti alam percintaan kembali. Semuanya kembali indah dan saat luangkan masa bersama si anak dan isteri merupakan detik yang bahagia bagi seorang lelaki.

p/s : Betol ke ape aku tulis ni ?
Comments
20 Comments

20 ulasan:

SAYA BUKAN SAMDOL berkata...

kenapa lelaki mcm tu? pening juga nak phm lelaki ni

kotak bulat berkata...

tak yah tgu kawin.. masa bercinta pun blh berubh.. 3bulan pertama je romntik, bunga2.. pas sethun..dia mcm single da..hehehe

syarifahsidrus berkata...

huaa..lelaki sangat complicated untuk difahami..huhu...
berubah sebab dah rasa selesa sebab dah dapat kot!

cucu umie berkata...

bagi ayie kalo ad anak incya-Allah mereka memang akan berubah dripada smasa ke semasa... aishh, sape xsyg naka oi..lelaki nie cept cair dengan anak2..huhu

fieha berkata...

setuju jugak..ramai laki yg cepat berubah..tapi x dinafikan ada segelintir yg x mudah berubah.. :)

rafiq berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
rafiq berkata...

ko kne kawin dulu baru tau..

eh ada jugak yang rajin. bila malam tiba je laki ni rajin.
tapi lepas kawin lah..heh2

ieyza afieyna berkata...

betul2.. sangat setuju. lelaki cepat betul berubah.. ala xpayh nak nantikan kwin..yg bercinta pun.. bru je kpel pastu dah berubah hati.. cari awek len...

misz fae berkata...

memang betul pon..
kenapa eyh lelaki berubah
sampai mcm tuh?
tapi tak semua lah..

Srikandi Bonda berkata...

macam tu ya.. senang, kawen dulu. then, baru bercinta.. bole? hehe ^__^

Miss Sukasih berkata...

BERUBAH?kebanyakkan lelaki di m'sia nie mmg cmtu...tp ade jugak yg tidak seperti itu...So,arap2 kte dpt la yg kamu tulis tuh..kekeke

nawal addina berkata...

ek ? girl pon same :)

tapi tak semua kay !

Syuxer berkata...

aku boleh cakap setuju berdasarkan pe yang aku tengok selama neh..tapi kalau bercinta selepas kawen,rasanya laki itu akan romantik sentiasa..:)..dapat anak lagila suami romantik dan bapa penyayang...

TeAqArH berkata...

huh...lelaki ni cpt bosan ke???xleh ke nak maintain??lau xlayan elok2 mase bercouple len la..ni lbile da kawen..mcm x best je....mcm usaha masa kapel utk dpt berkahwin...

CutieLiesa berkata...

xsemua mcm tu kot....but yf after dpt baby tu mmg btol kot...

berkata...

kenape suke berubah? Adakah sebab perempuan pun berubah? Panass panass ni. hehe

sergeant keroro berkata...

manusia berubah, tak kira laki ke pompuan.

yang penting berubah lebih baik, dan jangan berubah makin tak baik XD

jia berkata...

lelaki mmh sukar dfahami.. haha

Kei Seichi berkata...

hati manusia tu dijadikan Allah s.w.t berbolak balik..berubah2...so bukan laki je berubah2..pompuan pon same...tapi mungkin nampak lebih kat laki kot?xtaw la..hehe...

Mawar Berduri berkata...

hurmmm.. bosan nie subjective.

kan..kan..kan..

 
Related Posts with Thumbnails