Selasa, 7 Jun 2011

Langgar Laju Laju

Hari dah petang dan jap lagi malam menjelma. pukul 9 malam senarai blog yang ke 69 hingga 76 akan keluar dan jangan lupa untuk memberi kunjungan kepada mereka ye. Macam mana nak beri kunjungan ? tuuu kat atas yang duk berkelip-kelip Senarai Blog. Klik je yang tu..

http://www.laymark.com/i/o/52.gif

Kat rumah dah gelap ni dengan awan hitam menyelebungi empat penjuru petak sawah. Nak pergi jalan-jalan tak syok pula takot hujan dan aku tak suka drive masa hujan kerana penglihatan jadi terhad. Haa cakap pasal drive pula, ada ramai pemandu yang tak tahu kat kawasan mana nak pandu laju dan kawasan mana kena pandu perlahan.

Masuk highway sudah tentu la pandu dengan laju, kalau masuk kampung dengan jalan yang agak-agak ngam dengan kereta tu takkan nak bawak 200 km sejam. Gila ke apa bawak kereta dengan kelajuan macam tu. Kang tak pasal-pasal langgar anak orang mati berkecai mayatnya.

Aku pernah nampak ada yang bawak kereta laju gila masa drive kat jalan kampung yang agak ngam dengan kereta. Bahaya ? memang la bahaya ooii, jalan kampung kan biasanya tempat kanak-kanak kecil duk main atas jalan raya. Silap hari bulan duk bawak laju beribut lepas tu langgar anak orang. Sapa yang susah dan rasa bersalah ?

p/s : Beringat la sebelum bawak laju-laju. Memang best tekan pedal dan memecut laju. Silap hari bulan nyawa pon memecut sama laju dengan kereta. huhu

Comments
10 Comments

10 ulasan:

taliff berkata...

Betul3x...makin laju kita memecut, makin laju nyawa memecut, macam mana pulak kalaw bunuh diri? teramat laju? hahahaha

diana berkata...

lagi mahal kereta lagi laju dia bawak..
katanya kereta mahal apa barang bawak pelan2..
nampak bodoh ayat tu..kan??

syaimz berkata...

siapa yang berani bawak laju tu?
ade beran betul nak race dgn aku.haha
*perasan giler aku

kiz berkata...

tempat aku ni , jalan yang di anggap litar sprint test semua telah letak bonggol..tapi masalahnya kita yang tak bawak laju pun kena gak nak lalu jalan berbonggol.

ApiH berkata...

bawak slow boleh la feel skit.. menikmati permandangan... heheee..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

huhu..kalau jalan kampung bawak lelaju memang cari nahas tu..dulu penah la, adik ca drive, dia da slow nie sebab ade kete dari depan..jalan kecik..xper, kitorang mengalah..tak smpat turun jalan sikit, pap! sidemirrow kena langgat..punyalah laju kete tu..

JR Online berkata...

Falsafah JR bila bawa kenderaan ialah: BIAR LEWAT 30 MINIT, JANGAN CEPAT 30 TAHUN!!

sergeant keroro berkata...

setuju!! sampai aku pon rase nak bawak laju. tapi kat highway jela. haha XD

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

hish ! biar lambat asal selamat ..

diana amin berkata...

kalau den balik kg,ade owg wat camtu kek kg den. lamo dah den hempuk keto diowg ngn taik lembu...haha>>> poyo jew :P

 
Related Posts with Thumbnails