Ahad, 12 Jun 2011

Jadi Suri Rumah

Pagi ni dalam pukul 10 tadi aku dah makan nasi lemak sebagai sarapan dan bertemankan nescafe panas. Perghh dah lama tak makan nasi lemak waktu pagi, ada la dalam 2 minggu gtu. Biasanya pagi hanya makan nasi bungkus biasa je lauk ayam atau daging.

Ok sarapan dah, sekarang kena jadi suri rumah dan mengemas apa yang patut. Rumah takde la berselerak tapi lantai rasa tak best je nak pijak mungkin sebab banyak sangat debu. Tadi dah menyapu kat ruang tv dan dapur, sekarang nak pergi sapu kat ruang tamu pula. Lepas habis sapu dan rasa best, kasi mop pula lantai biar nampak bercahaya dan berseri gtu.

Wahaha aku excited nak mop lantai sebab dah seminggu lebih aku tak pegang batang mop tu. Sambil mop lantai, boleh bersenam juga sebab mop sangat berat dan kalau buat lama-lama sangat memenatkan. Ok la mahu buat kerja dulu. Nanti petang sikit update lagi blog ni..

p/s : Jom mengemas rumah :D
Comments
14 Comments

14 ulasan:

shiema sufian berkata...

alala. suri rumah baru. sweet gitu :)

nurAMALLINA berkata...

Rajin anak mak ni. Haha

cucu umie berkata...

rajinnya budak itu..wakak bgus2..teruskan usha anda loh..ayie xmakan sarap biasenya tapi tadi pagi abg mal blnje plak roti canai ngn milo panas..pergh sedap lol

rafiq berkata...

boleh wat calon menantu ni..keh3

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

bhahahaaa . lambatnye kemas . Tia dah sudah pagi tadi lagi ;)

syiela berkata...

hehehe... lepas ni ramai berebut nk jdkan calon suami....

Miss Mirror berkata...

amboii rajinnyaa...

sergeant keroro berkata...

pergh!! rajin. aku baru bangun tido ni. haha XD

EiZaRaZiErYa berkata...

alol0lo..kemas umah eh...nga pegang mop ag 2 an..?? meh mop lntai umah zie sekali~ ehehe...wink3 >_<

Kak Rosaliza berkata...

rajin anak mak, sejuk perut ibu freaky...oh akk panggil nasi berlauk tu, best, blk kg selalu beli hehehe

zarulfarhana berkata...

rajin nya....

Kei Seichi berkata...

ni la calon suami yg bagus...
pasni kemas rumah aku pulak ye?aku blanje la air kosong ke pape..hahaha

tikin berkata...

rajinnye..calon suami mithali ni..keh3..

syrupmasin berkata...

waa..gile rajin :)

 
Related Posts with Thumbnails