Selasa, 21 Jun 2011

Faedah Join Segmen Bloglist

Ramai blogger ingat apabila kita join suatu segmen mengenai bloglist, ia merupakan usaha yang sia-sia kerana akhir sekali penganjur tidak datang ke blog kita walaupun sudah dimasukkan ke dalam bloglist. Sebenarnya kita yang join segmen bloglist tak rugi apa-apa pun. Kalau penganjur segmen tak nak datang ke blog kita, tak pe la. Itu tak penting sangat pun. Lantak ko la kalau tak nak datang pun. ha ha ha :D

Yang paling penting nama dan link blog kita ada di dalam blog penganjur. Habis tu kalau setakat ada nama dan link blog je buat ape ? takde mendatangkan faedah apa-apa pun. Ok ambil contoh macam ni, katakan setakat ni kita dah join sebanyak 20 segmen bloglist. Tak kisah la bloglist minah ke, ali ke, abu ke, dolah ke, yang penting kita join banyak segmen bloglist.

http://www.laymark.com/i/o/33.gif

Apabila dah join 20 segmen, maka nama dan link blog kita ada pada 20 blog penganjur tadi. Wow nampak tak ? dah 20 blog penganjur menyimpan nama dan link blog kita apabila join segmen. Kemudian kita pun buat entri dan publish. Entri yang kita publish tadi tu akan ditayangkan di 20 blog penganjur tadi. Woww maknanya 20 blog sedang memaparkan entri kita yang terkini pada bloglist mereka.

Kalau la 20 blog penganjur tu trafik mereka beratus atau beribu, pengunjung juga pasti akan lihat pada bloglist penganjur. Kalau tajuk entri kita menarik, maka pengunjung akan datang ke blog kita melalui 20 blog penganjur tadi. Sekarang nampak dengan jelas kan faedahnya ? Kita seolah-olah cuba mencuri pengunjung daripada blog penganjur. Cuma tajuk entri tu kena la power sikit baru la berjaya curi hati pengunjung.

p/s : Kalau join 100 segmen ? maka ada 100 blog yang akan memaparkan entri kita paling latest
Comments
12 Comments

12 ulasan:

JR Online berkata...

Memang betul...banyak faedahnya. Cuma ada sesetengahnya (termasuk JR) yg belum sampai seru utk joint....

syaz@rozelt berkata...

setujuu..lagpon x payah nak fikir menang ke kalah macam join contest tu..hehe

sue perbs.. berkata...

yes.. join segmen .. support sesame sndiri

HAFIZAL berkata...

tu segmen yg bagus tu, dapat tukar2 link....bila nak buat lg

sobri yaacob berkata...

stuju..maka rajin2 kanlah dri anda :)

izyan yasmin berkata...

yup yup . betul itu :D

Syuxer berkata...

kawe setuju dengan demo..:)

GaRy™ berkata...

hehehe... aq x pernah da bw dari dashboard... aq bw melalui bloglist aq je...
ehem2... jom join..

http://garyasip.blogspot.com/2011/06/segmen-klik-iklan-sana-sini.html

harrazdani berkata...

betul bro..ambo pun mai sini dari segment bloglist syuxer....;) salam persahabatan.

cucu umie berkata...

yes.. i like it apa yg hang lontarkan...kebnykn orng dtng dripada bloglist juga lol..

ghost writer berkata...

menarik gak kalau itu faedahnya...

sergeant keroro berkata...

betul tu, sebab tu aku kumpul banyak bloglist. haha XD

 
Related Posts with Thumbnails