Rabu, 15 Jun 2011

Buatkan Lelaki Gembira

Baru abis vaccuum bilik mak dan kemas rumah. Penat ? Berpeluh ? Busuk ? semua ada kat badan ni. Baru tahu penat menjadi seorang mak yang kena jaga anak lagi lepas tu jaga rumah lagi pastu berkerja lagi pastu nak rehat lagi pastu tanggungjawab untuk suami lagi lepas tu..... lepas tu... =_=

Ok tajuk kat atas mengenai cara nak buatkan lelaki gembira. Seperti yang kita faham bahawa lelaki ni perlu difahami dan bukan perlu dicintai. I Love You, You Love Me. Tu umpama tidur bagi lelaki kerana perkataan tidak memberi kesan yang mendalam untuk mereka. Kalau perkataan tak bagi kesan, nak buat macam mana ?

http://www.laymark.com/i/o/22.gif

Yang paling berkesan adalah melalui tindakan. Lelaki akan berasa bebas dan gembira sangat kalau perempuan itu tidak memaksa melakukan sesuatu. Apabila lelaki tidak dipaksa, mereka rasa dihargai kerana ia dianggap sebagai perempuan memahami mereka. Dengan cara ni, lelaki akan lebih menyayangi perempuan yang tidak memaksa dan mereka sentiasa berada dalam keadaan yang gembira.

Selain itu tunjukkan yang anda sangat sayang kepada lelaki anda. Tapi bukan dengan perkataan I Love You so Much. Sekali sekala takpe la nak ucap macam tu tapi kalau selalu memang jadi tidak menarik kerana lelaki tidak tertarik dengan hanya pertuturan. Murahkan senyuman apabila bertemu dengan lelaki dan ketika lelaki bercakap, fokus dan tumpu pada mereka kerana apa yang anda lakukan itu akan ditafsir oleh lelaki sebagai " Betapa perempuan ini memahami aku " .

p/s : Percaya ke dengan entri kat atas ? Aku main goreng je. ha ha ha nak pergi mandi dulu
Comments
18 Comments

18 ulasan:

AnAk dEneSor berkata...

betoi 2 firdaus..

iera jenis yg x membebel..x mengongkong..then 1day bf iera ckp saye ske awk mcm nie..

then iera jenis yg sgt jrg ckp i luv u..so klo time iera ckp die terharu sgt..hihi

syarifahsidrus berkata...

lelaki..lelaki..lelaki..haha

CikAizA berkata...

hahah.. percaya sgt2... sbb tu abang sayang... sayang I sgt2.. hahhahaha... suka2...

syaz@rozelt berkata...

wah dah boleh jadi dr.chenta dah en.firdaus nie..hehe~

siti kektus berkata...

tu dia, keluar dah tips2 cinta,
ahaks~

cucu umie berkata...

btol3x apa yang daus ckapkan..lelaki gmbira kot kalau bt sesuatu itu tanpa paksaan..hoho

sergeant keroro berkata...

haha, aku tahu ni mesti pengalaman sendiri.

hehe, kan kan? XD

sergeant keroro berkata...

haha, aku tahu ni mesti pengalaman sendiri.

hehe, kan kan? XD

Kei Seichi berkata...

haha..ko memang memahami lelaki..hahaha..

JR Online berkata...

Satu lagi, lelaki tak suka dikawal, tak suka ada queen control dlm hidupnya...

berkata...

rase macam betol..

memang betol pon! hehe

EYFAalias berkata...

tp memang betul sikit kot. pasal jangan paksa memaksa tu. huhu. lelaki mmg tak suka.

nurAMALLINA berkata...

Ye kot?

Syuxer berkata...

ko dah boleh jadi doktor cinta dah neh...:)

hanya laki je boleh faham laki secara mendalam..terima kasih kerana upkan entri neh

semoga wanita disana sedikit sebanyak boleh tau camner nak faham bf dia hehehe..

EiZaRaZiErYa berkata...

aii...dah jadi doktor cinta pulak en. firdaus ni..ehehe...ade btl nye 2..goreng pon sodap~ ahaha... (xde kne ngene) wink3 >_<

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

sebenarnya , itu cara perempuan nak bgitau seseorang yang dia sayang tu betapa sayangnya dia dekat orang tu . dia takkan pernah penat untuk kata "I LOVE YOU" .

sebab tu sesebuah pasangan tu mesti berbincang elok2 . terus terang . supaya keduanya akan lebih memahami . kalau masin2 nak ikut kepala sendiri susah lah :)

...twitt....twitt... berkata...

ofcos la pecaye...sbb bf sy ni sgt2 la ssh nk ckp I LOVE U...I MISS U...I NEED U...tp die akan tunjuk dgn perbuatan...contoh cam...xley bjauhan lame2..klu demam..sakit..die nk sya ada n jg die..tenangkan die...tman kan die...kdg2 bl gado tu xbp fhm gk..tp bl jumpe...ok je...sbb die tau sy fhm die...*sy yg sj wat xfhm supaya dpt perhatian die..n die pn tau sy wat cmtu...hehehe..ssh la klu 2hati jadi 1..xley nk sorok2...hahaha...*poyo la plk...

♥CIK IERA♥ berkata...

haha...bile pompuan da lme tak cakap 'I LAP U' mesti laki yg akn cakap 'I LAP U' dulu...

 
Related Posts with Thumbnails