Selasa, 14 Jun 2011

Amaran Hacker Anonymous



Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.


We are Anonymous.

Sebelum apa-apa, baik anda layan dulu video yang gempak tu. Memang saiko habis efek warning video ni. Kenapa ada warning macam ni ? semua tu dah dicakap kat dalam video kat atas tu. Mereka panggil ini sebagai Operation Malaysia kerana mereka akan serang web kerajaan pada jam 7.30 malam GMT hari Rabu (3.30 pagi hari Khamis waktu Malaysia).

Kesan apabila diserang mesti la kerugian berjuta ringgit atau mungkin lebih teruk lagi habis semua sistem tak dapat nak guna. Portal ? bayar cukai ? kementerian itu dan ini ? semua boleh down dan tak berfungsi kalau diserang dengan ramuan yang cukup sedap oleh Hacker pro ni.

Apa-apa pun aku setuju je dengan perancangan Hacker Anonymous ni. Kenapa setuju ? Haihh dengar la video tu elok2 dan kasi faham betol2. Ayat yang paling aku suka adalah :

The internet is here for freedom, without fear of government interference.

p/s : Rupanya ada yang sayangkan pengunjung internet daripada Malaysia. :)
Comments
13 Comments

13 ulasan:

Arya Putra berkata...

yeah..teach them a lesson about internet freedom..stupid gov..sick SKMM..

GaRy™ berkata...

fuhhhh!!! macho habis la diorang!!

Bigdaddyz berkata...

ada baik dan buruknya....kalau terlalu terdedah siapa yang akan dapat susahnya?

sergeant keroro berkata...

aku rasa diorang cuma nak gempak, tengok malaysia takut tak.

lau tak, baru betul2 kena.

benda download nak sekat, yang lucah semua tak pulak.

cucu umie berkata...

yeah...gempak lh mereka tu..mcm mane ea goverment nty?? oits...lalal

cucu umie berkata...

yeah...gempak lh mereka tu..mcm mane ea goverment nty?? oits...lalal

nawal addina berkata...

err ..

???????????????

A y e s h a Ramlee berkata...

eammmm, jgn susahkan aku udah le.. klu daq, siap ko aku keja kan... hehehe

shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] berkata...

alaaa..xley tgk..tmpat ni block lak..sob3

waN Mohd Salim berkata...

macam -macam kang nih

izyan yasmin berkata...

hahaha . ade ade je kan.
but betul dia ckp.
The internet is here for freedom ~

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

perhhh . gile ah kalau betul2 jadik ..

Name berkata...

Lets say web gov kene serang, data2 penduduk Malaysia akan terdedah. Data penduduk, data peribadi and so on. And still sokong apa yang dorang buat?

And kau menyokong sebab gov block website2 download? Ehh tau tak hukum mendownload hakcipta orang?

Umpama kau bayar almost RM juta untuk 1 movie, dengan harapan ramai orang tengok kat wayang, untung berjuta2. Tapi tak pasal2 tak ramai sebab ramai prefer download.

Aku pon bengang sebab gov block download2 nie, sebab aku pon kaki download. Tapi bila fikir balik, banyak sebab kenapa gov block.

 
Related Posts with Thumbnails