Selasa, 10 Mei 2011

Susah nak lawan ketagihan internet

Jalan punya jalan, online punya online rupanya dah lewat tengah hari dan jap lagi dah masuk pukul 1.30. Apa yang aku buat pada hari ni adalah sesuatu yang sangat membosankan apabila orang lain sibuk duk buat kerja ( tak kesah la kerja apa ) tapi aku hanya duk atas katil sambil online.

Nak buat macam mana aku rasa benda yang aku buat ni tak membosankan dan lagipun aku ni seorang yang sangat ketagih dengan internet. Even pada hari raya aidilfitri pun aku masih sayang untuk tinggalkan internet sampai ayah aku membebel. Haha padan muka aku kene marah dengan ayah.

http://www.laymark.com/i/o/23.gif

Pernah jugak aku teringin nak kurangkan ketagihan ni dengan beriadah dan melakukan aktiviti sosial tapi itu semua tidak dapat memberi aku kepuasan, bak kata orang " Takde feel " . Kalau aku kahwin nanti macam mana la ye ? Mesti isteri bagi flying kick sebab asyik sangat dengan internet sampai tak layan isteri.

p/s : Amboi dah fikir pasal bini pulak.. Ampoonn Ernie Musliana :D
Comments
7 Comments

7 ulasan:

uMi_atiQaH berkata...

susah jgk bila ketagih dgn intrnet ni..hehe..

ziana berkata...

ketagih internet tak pe lagi..jgn ketagih benda lain.. Cari Bini yg ada Cafe Internet... Layannnnn..SAlam Kenal..Akak flw kamu

Cik Kim berkata...

hye ! blogwalking here ! ta jumpe ur shout box, so i drop my comment here. nice blog. keep writing yeahhh. :)

* btw, internet nie penting tapi kene pandaipandai guna lahh, jangan tiap masa online. kadangkadang tape. hehehee

awEEN berkata...

ni dah tahap kritikal ni..mmg kene kurangkan la ni hehe..nasib baik empunya badan yg perasan ketagihan tu hehehe

Noor Idayu binti Azmi berkata...

haha, tu mmg tahap kritikal kalau time bini panggil :P

Norizyana berkata...

fyi, im internet addict too :p

Freaky berkata...

umi : memang sangat susah

ziana : adess bini yg ada cafe internet ?

cik : thanx 4 visiting me.. :)

aween : dalam proses nak kurangkan

idayu : bini panggil, layan bini plak

norizyana : same here :D

 
Related Posts with Thumbnails