Selasa, 24 Mei 2011

Perempuan lebih kedekut ?

Sebenarnya aku tak tahu pun siapa yang lebih kedekut, lepas tu aku tanya la kat beberapa orang kawan perempuan dan juga adik perempuan aku. Respon mereka mengatakan bahawa perempuan lebih kedekut dan ada beberapa huraian yang turut diberikan oleh mereka ni.

Antara respon yang diberikan adalah perempuan kedekut dalam bab berkongsi barang peribadi macam kasut, baju dan juga perfume. Kalau pasal pemakaian macam ni, aku rasa even lelaki pun boleh jadi kedekut jugak kot. Ye la siapa yang murah hati sangat nak kongsi barang-barang peribadi macam tu kan ? Kalau aku jangan harap la nak bagi kongsi. No way man !!!

http://www.laymark.com/i/o/78.gif

Lagi satu perempuan ni kedekut bab makanan. Mereka susah nak berkongsi makanan bersama-sama. Tapi kes macam ni sangat jarang la nak jumpa. Selain tu perempuan ni kedekut sikit nak habiskan duit untuk beli makanan. Bila ditanya kenapa x beli makanan, alasan yang diberikan adalah diet dan menjaga pemakanan. Yang ni aku no komen kerana aku tak faham sangat dengan hal macam ni..

p/s : Aku jadi sangat kedekut bab meminjam kalau orang tu pinjam tapi tak reti nak pulangkan...
Comments
16 Comments

16 ulasan:

cucu umie berkata...

ad ker perempuan kedekot makan..ayie tgok mber ayie makan jer..haha nk kte kedekot tu xkot cuma saving sikit jeah untuk menempuh hari2 mendtng.. btw, lekai memang pemurh dlm makanan..hehe

Anyez Nasri ツ berkata...

sebagai se-orng perempuan , anyez ngaku memang perempuan lebeh cenderung ke-arah " kedekut " ni . tp bukan bab-bab remeh ke apa . tp cepat fikir negatif .

contoh , bab me-minjam . selalu fikir sayang sngat akan se-suatu . haha .

waN Mohd Salim berkata...

kedekut dalam ape eh ???? aku kedekut dalam duit je kot hahahaa

erniemusliana berkata...

sayang na beli makanan. baik gune benda lain. hahaha. but sekali nafsu makan abis, tak kire mahal mane. betol la tu. hahaha.

tp pmpn tak kedek :P :D

JR Online berkata...

Kalau tanya pompuan, mereka kata itu bukan perbuatan "kedekut", tapi "berjimat"

anismelon berkata...

yeke pompan kedekut nie..hohoho..kalo pakaian toh or barang barang peribadi mb la..

Miss Mirror berkata...

Kadang bukan diorg ni kedekut.. tapi cuma tak nak membazir je. Kalau diorg ni banyak duit, tak lagi ditaja oleh FAMA (father mother), tentu diorg ni la insan yg paling pemurah kat donia.

syaimz berkata...

aku pun kedekut.siapa perempuan kedekut? sila keluar bersama saya & mari kita berkedekut!

KM7 berkata...

kedekut biar kena pada tempat dan masanya.tak elok klu selalu kedekut.

mas saari berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mas saari berkata...

kalau akak bab2 pinjam barang tu memang kedekut tapi kalau bab beli makanan tu takdelah... takkanlah nak makan pun kedekut kan, nanti kebulur pulak!

mad khaz berkata...

hahaha,setuju dengan komen PS XD

Anif Abdullah ® berkata...

ada kebenaran..bukan aku sje beranggapan begitu,tapi lec aku pon ade kata gituu.. :)

miss.Addin berkata...

sy suka kongsi makanan & sy memang kuat makan :D HAHA

tp perempuan boros. HUHU

shahira :) berkata...

sokong miss addin :) haahha
tak semua kot, and it depends la nak kedekot kat tang mane kang..haha...

tp, seriously perempuan boros :p

mOon jOhari berkata...

bab berbelanja 2 bukan kedekut tapi berjimat cermat... :p

 
Related Posts with Thumbnails