Selasa, 24 Mei 2011

Penjahat selalu Menang

You know the problem with Hollywood?

They make shit. Unbelievable, unremarkable shit.

The cinematography, the acting, the screenplay, all topnotch. But they didn't push the envelope.

I'm just talking about the lack of realism.

Now this is the tricky part. What if the terrorist started killing hostages right away?
No mercy, no quarter.

"Meet our demands or the hostages gets it in the head. " Booom !!, splat.

=====================================================

Dialog di atas menyedarkan aku betapa bosan cerita aksi mengenai pengganas yang selalu saja tewas di tangan pihak berkuasa. Hampir semua cerita sama ada hollywood atau cerita melayu atau mana-mana cerita yang menunjukkan penjahat ni lemah. Tak boleh ke buat cerita mengenai pengganas menang ke atau pihak berkuasa tumpas di tangan penjahat ?

Ape dia ? tak boleh ? Bad Guys never Win ?

Sebenarnya bad guys always win cuma ketidak adilan je yang berlaku. Ye la nak adil macam mana kalau pengganas hanya 10 orang je tapi yang melawan membanteras pengganas ada beratus orang atau mungkin beribu orang dalam satu operasi.. Cuba 10 pengganas lawan 10 pihak berkuasa. Haa baru la adil ni dan agak-agak sapa menang kalau lawan macam ni ?

p/s : Apa yang aku cakap hanya berdasarkan dalam Movie je. Bukan realiti :)
Comments
6 Comments

6 ulasan:

Srikandi Bonda berkata...

hehehe.. alwez making film in positive way. ^__^

k a k L a m p berkata...

mmg btol pon... tp kalu org tuh dh minat ngan cite omputih..sume nye nampak hebatt hahah name pon belakon kan.. heee wen here.. follow you naa

Sca Ndx berkata...

kdg ada gak org jahat menang.
dah menang tiba2 org baik semangat bgn baik

cucu umie berkata...

tpy realiti yer mcm tu lh daus,,nk bt mcm maner, pnjht kne juga menyerah kalah..phk berkuasa ttp akan memang

shahira :) berkata...

haiya, adat maaa.. tak kan nak kasi pnjaht pulak meng, nti kite yg tngok pun jd bengang je kan? kan?

mad khaz berkata...

haha,xleh watpe lah. diorang punye movie :P

 
Related Posts with Thumbnails