Ahad, 15 Mei 2011

Patut bagi nasihat

Tadi aku baca blog Penulis Senja dan dalam entri dia ada bagi pendapat bahawa orang yang dah lama dalam dunia blog ni patut memberi nasihat kepada blogger baru supaya blog-blog baru ni tak jadi bersawang atau down apabila mendapat komen daripada blogger lama.

Aku sangat setuju dengan pandangan dia dan cara dia memberi contoh nasihat yang berguna kepada semua. Memang tak dinafikan blogger baru ( macam aku juga :P ) perlu diberi nasihat dan bantuan supaya mereka tidak berhenti di tengah jalan dalam dunia blog yang indah ini.

http://www.laymark.com/i/o/09.gif

Kalau ada yang tak suka, tak perlu beri komen kasar atau kutuk mengutuk. Cukup sekadar memberi nasihat secara lemah lembut dan professional. Kalau nak tengok contoh nasihat yang best, lawat la blog penulis senja kat atas tu.

p/s : Aku suka pandangan dan idea dia.
Comments
4 Comments

4 ulasan:

blackroses berkata...

yes..setuju

Mohd Ridhuan berkata...

setuju la...
aku masih baru gak lam blogger...
sama2 kita beri tunjuk ajr dan nasihat...

Republic Aku berkata...

slow2 ...jgn terburu2...rajinkan membaca dari situ idea datang secara menggila ....hehe

jia berkata...

yup, dah baca..
bagus ada yang berani macam tu..

 
Related Posts with Thumbnails