Khamis, 19 Mei 2011

Lawak mengenai Buta IT

Ada sorang lelaki ni. Dia nak blajar guna facebook. Dia SMS kawan dia untuk ajar macam mana cara nak buat facebook :

Lelaki : weh! Tolong ajar aku buat facebook bole tak?

Kawan : bole. Ko dah ada depan computer?

Lelaki : dah. Aku dah ada email pun

Kawan : cantekk! Ok, skrg ko bukak browser firefox atau internet explorer

Lelaki : browser tu ape?

Kawan : laa. Ko click menu start, pastu cari tulisan internet explorer

Lelaki : pastu?

Kawan : kat kotak paling atas, ko type 'www.facebook.com' pastu enter

Lelaki : oke! Pastu weh?

Kawan : kalo da kuar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada

Lelaki : isi yg mana weh? Takde pape pun kat page ni

Kawan : takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?

Lelaki : paling atas cuma ada tulisan
'the page cannot be displayed'

Kawan : oh! Ko salah tulis dari awal tu

Lelaki : betul la aku type, www.facebook.com

Kawan : hm, mungkin connection internet ko mati

Lelaki : eh? Kene ada internet ye? Rumah aku takde internet

Kawan : cis. Senget! Jari aku sampai kerinting kasiktau ko. Rupenye rumah ko takde internet

Lelaki : hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanx ye

Kawan : sokey bro, email ko ape weh?

Lelaki : www.akuhensem2011@yahoo.com
Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah bukak lagi

Kawan : laa.. Mana ade email pakai 'www' kat depan. Alahaiii..

Lelaki : www tu ape weh?

Kawan : Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ((bengang)) >:O

p/s : Credit to DB RileksCrew
Comments
10 Comments

10 ulasan:

LITTLE NUUR berkata...

haha "www" = Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

sabar sabar jangan bengang :D

Srikandi Bonda berkata...

hehehe.. tergelak Yun sorang2 dpn pc. ^__^

mad khaz berkata...

hahaha,nice joke! terbaik.

www XD

Freaky berkata...

little : hehe :)

srikandi : lawak kan?

mad : hehe memang lawak

missy ieka berkata...

haha.style dowh lawak yg ni.suke!;p

Republic Aku berkata...

mmg lawak...


aku bila terpandang header kau dgn gambar gitar tu teringat aku ...dgn band W.A.S.P!


hehe...

diana berkata...

ekekekke..
lawak2...

internet pun tak de..
berangan nak ada facebook..

ieda berkata...

ahhahaha sabor je lahhh :)

JR Online berkata...

huahahahha...nak pecah perut JR. Sapa penulis skrip lawak tu, Freaky sendiri ke?

Freaky berkata...

jr yg menulis tu kwn freaky

 
Related Posts with Thumbnails