Isnin, 9 Mei 2011

Cuba fikir positif sikit

Perghh dia menggunakan handset paling canggih dan latest sambil menunjukkan muka yang excited dapat guna handset baru. Perghhh dia menggunakan Macbook walaupon terkapai-kapai nak install firefox dalam Mac os Leopard kepunyaan beliau.

Perghh Perghhh dan Perghhh. Ish suke hati dia la nak pakai handset apa dan laptop apa pun. Dah die beli guna duit dia / ptptn / parents dan kalau dia nak bergaya dengan benda yang baru dibeli pun, suka hati dia la sebab tu barang dia.

Kita yang jeles mula la duk kutuk dengan pelbagai tohmahan kononnya dia tu nak berlagak kaya la, beli guna duit mak ayah la, beli benda mahal tapi x pandai guna la, dan bermacam-macam jenis kutukan lagi yang meloyakan telinga mendengar. Lor biar la dia nak bergaya tapi kita pula yang duk kutuk.. ish ish.. Pada hal kita sangat2 jeles dengan dia tu. hahaha
http://www.laymark.com/i/o/03.gif

Cuba fikir positif sikit, bila ada orang pakai benda yang branded kita pergi la tanya best ke pakai benda ni ? Camana nak guna benda ni ? tak pun kita bagi la pandangan macam " Henpon ni sensitif kan touch screen dia ? " atau pun " memang terbaik la laptop ko, pasni belajar la cara nak guna tau pastu leh ajar aku skali "

p/s : orang tu x cari pasal dengan kita pun tapi kita pula sibuk duk kutuk :)
Comments
4 Comments

4 ulasan:

Emilia Emira berkata...

wahh perghh terbaek laa..mmg selalunya kalau duk kutuk2 tuh...jeles lerr tuh..;)

Sca Ndx berkata...

heheh.
bagi aku. takperlu benda itu
sebab tu kutuk.
hehe

ainol akasyah berkata...

aah memang tak perlu kutuk mengutuk..tapi hakikat insaniah di mana di dalam diri setiap insan pasti ada sikap ini walaupun sebesar kuman..

feel free ? read http://aaain90.blogspot.com/2011/05/dikala-hatiku-menunggumu.html

Freaky berkata...

emilia : konpem jeles tuh kalau kutuk

sca : tapi tu yang orang duk buat bro

ainol : betol tu

 
Related Posts with Thumbnails