Selasa, 10 Mei 2011

Cakap pasal Makan

Perancangan untuk tengok wayang ditukar pada esok hari dan harap2 jadi la tengok esok. Aku dah kempunan gile nak tengok citer The Fast and The Furious 5 ni sampai orang da jemu bace aku tulis pasal benda ni tapi aku tetap nak tulis gak sebab aku ni degil sikit.

Aku ni dari tadi lagi duk layan lagu Jar of Heart dan masih tak merasa bosan dengar lagu ni walaupun dah ulang banyak kali. Ok kali ni nak cakap pasal makan la. Makan ni memang best. Buktinya kalau ada orang tensen, dia suka melepaskan tensen dengan makan sesuatu.
http://www.laymark.com/i/o/106.gif

Aku bila cakap pasal makan memang bahaya la pasal aku ni pun jenis yang sangat suka makan. Tensen dengan tak tensen sama je sebab aku main makan apa yang aku rasa nak makan. Lepas makan terasa diri ini sangat puas dan perut tak payah nak cakap la, konpem la sarat.

Tapi sebenarnya tak elok makan sampai sarat kerana banyak kesan buruk kalau makan macam tu. Nanti semua benda yang nak dibuat tidak menjadi kerana terlalu kenyang dan badan menjadi tak larat. Aku pun buat masa sekarang ni kene kurangkan sikit makan supaya badan tak menjadi terlampau bulat.

p/s : Makan memang sedap... ishhh rasa nak makan pula bila cakap pasal ni..
Comments
7 Comments

7 ulasan:

abutalib berkata...

Bagus untuk kesihatan juga bro :)

A'IM berkata...

makan... kat tepi katil aku ada macam2 makanan..tapi still maintain body :)

Freaky berkata...

abutalib : yer bro

a'im : haha cane ko buat ta jadi gemok

SpEak But No vOiCe berkata...

huhu..kalau ckp sal makan n food ..
memg xkan habes punyer,..
hoho ~~

shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] berkata...

shekechik asyik mkn jer..tp xgemok pon..huhu


pssttt: ku menunggu....lalala~~

elynn aiza ♥ berkata...

hahahaha.. btol3.. klo nga tnsen mkn mmg bes gler.. bler dh kenyng aty pn sng.. kikikiki..

Freaky berkata...

speak : akan habis bile dah kyg :)

shekecik : nape x gemok ? ishh

elynn : haaa ni mesti selalu makan

 
Related Posts with Thumbnails