Khamis, 19 Mei 2011

Aku nak laptop ni

Aku bercadang nak angkat laptop baru memandangkan laptop lama ni dah sampai batasan dan aku dah habis godek sistem dia untuk push limit bagi memastikan laptop aku sentiasa laju. Akibat daripada push sangat, laptop aku sangat mudah panas sekarang ni..

Ok balik pada tajuk asal, cadangan dan selera laptop yang aku teringin adalah :

Keutamaan kepada Acer kerana setakat ni aku tak pernah ada masalah dengan driver sistem operasi Linux. Boleh kata acer ni sangat compatible dengan Linux.

Lenovo pun ok. Spec laptop ni dalam taste aku jugak. Tapi design laptop lenovo ni kurang. Walau macam mana pun ada je yang cool.

Sebelum aku mati, aku mungkin terasa ingin menggunakan Macbook. Alamak cakap pasal mati pulak. Ok sesetengah jurutera komputer kata Macbook merupakan kesempurnaan kejuruteraan komputer. Aku no komen bab ni.

p/s : emm netbook lagi murah dan mudah di bawa ke mana-mana berbanding laptop. senang nak update blog :)
Comments
8 Comments

8 ulasan:

Hishyamuddin berkata...

beli jgn xbeli..hahaha

waN Mohd Salim berkata...

aku x suke note book

kiz berkata...

aku guna netbook je..senang nak bawa ke mana mana..laptop memang dari dulu aku tak berapa minat biar apa jenama pun..huhu..

Emilia Emira berkata...

nak macbook jg!lawa kott..;)

p/s: haah daa maen...lpas tuh terus search..semangat xsemangat nye..hee~

JR Online berkata...

Apa2 ajer la, yg penting laju macam kilat, tahan macam batu dan tak suka merajuk....

Fatin Baharum berkata...

acer mmg bagus ! sume technology apply mmg best pakai, just macbook kena paham btol² system n software die pakai. ad my friend, abes "urban" dah lifestyle dia n family, tapi, last² p cari acer, macbook kasi jual, leceh buat assignment katanya. T_T

btw, salam singgah :)

latest entry : cheese tart ♥

zalizalu berkata...

freaky, beli acer~! molek.... acer aku ni buleh jadi transfomer....

Piah Becok berkata...

macbook! macbook! macbook!

tapi dapat ipad2 pun ok gak. ade wifi n 3g untuk hapdet blog... selain bermain game sampai lebam.

terbaru: day three : 10 things you hate

 
Related Posts with Thumbnails