Ahad, 10 April 2011

Ragam Musim Peperiksaan


Entry ini dibuat sambil makan roti bakar 2 keping. Akibat tersangat la lapar, Freaky sedang mengalami proses tangan dan kaki yang ' shaking ' . Jap lagi nak sambung tdo balek dan pagi nanti nak basuh baju. Kalau rajin, lepas basuh baju tu nak study pulak. Peperiksaan dah makin hampir dan cuma tinggal 2 minggu je lagi.

Biasanya bila musim peperiksaan dah makin hampir, banyak gejala2 dan simptom yang pelik muncul di kalangan pelajar. Antaranya selera makan dan minum berkurangan kerana kepala masih duk pikir x cukup ilmu. Lepas tu kadang2 masa tengah mandi pon duk pikir ape yang telah belajar tadi padahal sebelum ni asyik menyanyi je bile masa mandi.

Pelajar yang skema / nerd / cemerlang plak akan menghabiskan masa 24 jam di perpustakaan dengan membawa buku yang sangat banyak dalam beg dan mengalahkan beg orang yang pergi camping.

Pelajar yang tak pernah kenal dengan pensyarah tibe2 kerap bertemu dengan pensyarah bagi mendapatkan ilmu dan tips2 bagi menjawab soalan peperiksaan. At least mereka ade pergi bertemu dengan pensyarah bagi menuntut ilmu walaupon di last minute.

Yang paling tenang pulak, masa ramai pelajar sedang sibukkan diri dengan mengulangkaji pelajaran, ade jugak yang sedang sibuk duk blogwalking ( macam Freaky la ) , duk main game, duk melepak sambil bergelak ketawa, duk tido 24 jam dan macam2 kerenah lagi.

p/s : Freaky sangat malas sejak kebelakangan ni. camana nak rajin ye ?
Comments
12 Comments

12 ulasan:

zora berkata...

senag je ubat dy kalo nak jdi rjin..pupuk diri kamu cnta akan ilmu..hehehe..ayat tak bleh bla..that mean..kamu byangkan ilmu 2 mcm mkwe,n then layan dy dgn baik..so caranya bce la buku ari2..:P

SoLy SoLicious berkata...

selamat menempuh exam !!

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Klu nak rajin? Cuba tengok gmbr awek.. pastu bayangkan....nanti kawin nak kena beli rumah, makan pakai, lampin anak dan bla bla bla.

kiz berkata...

aku dulu kalau nak exam tak pernah nak beriya iya study..nanti tekanan..aku fokus dalam kelas je..lepas tu baca buku sekali imbas..ingat apa yg penting..tu je cara aku dulu..sebab aku tak mahu belajar semata mata untuk exam..nanti tekanan ..tertekan..penyek..hehe

ADfeez berkata...

aD jenis orang last minute...
eventhough x elok sebenanya.. tp entahla.. bila last minute tu, pressure die terasa.. semakin pressure , smkain sng aD nk ingt.. heheh :)

JR Shoppe berkata...

Selamat menempuh peperiksaan, semoga dpt score semua A++++!!

Noor Aqillah Majid =) berkata...

goodluck !! "_"

icee-yah berkata...

huhu..takpe..bila dah main..main betul2..bila dah study kena make sure masuk terus okeh:)

icee-yah berkata...

huhu..takpe..bila dah main..main betul2..bila dah study kena make sure masuk terus okeh:)

icee-yah berkata...

huhu..takpe..bila dah main..main betul2..bila dah study kena make sure masuk terus okeh:)

icee-yah berkata...

huhu..takpe..bila dah main..main betul2..bila dah study kena make sure masuk terus okeh:)

i am S!L4H.. berkata...

hahadehh mcm ade yg sme dgn diri sendri je.
selalu kalo musim2 nk exam tetibe jadik pendiam, pstu x de mood. haishhh

 
Related Posts with Thumbnails