Ahad, 17 April 2011

Padan Muka Aku


Padan muka aku. Test Analog tadi takleh jawab. Sapa suruh malas sangat study sampai nak jawab test pon x mampu. Kalau test pon dah x mampu nak jawab, macam mana nak hadapi kertas analog 2 minggu lagi ? Padan muka dan Padan muka. sedar la diri sikit wahai Muhd Firdaus.

Ok sory emo sket, ape yang aku ckp tu sekadar nak motivasi diri sendiri yang masih lalai dalam mejalankan tanggubjawab sebagai seorang pelajar di UniMAP, Perlis. Dalam suasana blogwalking tengah hari tadi, ade terbace 1 entry daripada Wordpress Blogger.

Beliau ni macam banyak buat perbandingan antara blogspot blogger dan Wordpress blogger. Antara yang beliau sebut adalah:

- Wordpress blogger ni ramai terdiri daripada otai2 dan shortform jarang digunakan dalam blog mereka

- Kebanyakan Blogspot blogger ni suke tulis sesuatu yang emo dalam entri dan personal entry tidak berapa menarik

- Blogspot Blogger ni suke mencari populariti

- Wordpress blogger suke share ilmu dalam entri mereka dan tidak kedekut dalam berkongsi pengetahuan.

Tu antara hujah yang diberikan oleh mamat tu, kalau nak list sume dah tak ingat dan Link ke blog die pon dah hilang entah ke mane. Walaupon ade beberapa point yang die cakap tu betol dan tepat tapi die sepatutnya tak membandingkan antara Blogger blogspot dan Wordpress.

Masing2 ade kelebihan dan minat yang tersendiri dalam menulis blog. Tak kisahlah blog tu menarik atau tidak, Bermaklumat atau tidak, bosan atau menarik, yang penting isi dalam blog mereka tu tidak membawa kesan yang buruk kepada individu, masyarakat dan negara.

Jadi tak payah duk serabut kepala duk banding antara blogger tu dan blogger ni, teruskan berblogging macam biasa dan hormati hobi dan minat orang lain :)

p/s : Saya lebih suka Blogspot berbanding Wordpress :P
Comments
4 Comments

4 ulasan:

akU GaDis berkata...

uit! jgn giv up k.. gud luck :)

anis x kisa pon blogspot or wordpress.. yg penting kita enjoy! hehe

kiz berkata...

adeh dah ada puak puak pula dah..blogspot ke..wordpress ke..sama je kot..cuma nama je lain.. dua dua servis percuma..hahaha..tak yah nak poyo2

JR Online berkata...

Setiap org ada gaya sendiri, ada kelebihan sendiri, ada kekurangan sendiri. Tak perlu wujudkan puak dlm dunia blogger Malaysia yg tak seramai mana ni...

Freaky berkata...

gadis : thanx :)

kiz : tak tau la tapi ade je yang buat entry macam tu.

jr : btol tu jr :)

 
Related Posts with Thumbnails