Khamis, 28 April 2011

Guru Besar Dibelasah

Tajuk muka depan surat khabar kosmo pada hari ini adalah Guru Besar di belasah oleh bekas guru. Ulasan berita pula memberitahu bahawa bekas guru tersebut sepatutnya menahan marah. First time kite fikir, kite akan cakap yang bekas guru itu sangat kejam kerana membelasah Guru Besar.

Tapi bile difikirkan dengan teliti, pokok takkan bergoyang kalau tiada angin yang meniup atau dengan kata lain, orang takkan marah kalau kite takde buat silap. Takkan la bekas cikgu tu tibe2 je nak marah dan belasah guru besar tu tanpa sebab kan ?

Lupekan hal belasah dan membelasah tu kerana aku sendiri ade pengalaman di belasah dan membelasah tapi takde la teruk sangat. Biasa la zaman kanak2 yang nakal, kalau gaduh je mesti bertumbuk lepas tu balik rumah nangis... hahahaha padan muka aku.

Tu pengalaman dibelasah, pengalaman membelasah orang yang sentiasa segar dalam ingatan aku adalah masa zaman tadika di mana aku menghempok kepala seorang budak nakal yang sama tadika dengan aku tu. Aku hempok kepala die dengan patung power rangers sampai patah patung power rangers aku tu.

Cikgu tadika pula sangat baik dan x marah aku hempok kepala budak nakal tu. Padan muka sapa suruh nak rampas power rangers aku. Balik rumah aku cakap kat ayah aku yang power rangers dah patah. Petang tu juga ayah aku beli yang baru.. sayang ayah aku !!!

p/s : Orang x kan marah dengan kita kalau kita x buat salah :)
Comments
9 Comments

9 ulasan:

.digital kelok berkata...

hahak. budak tu jelez ngan power rangers freaky! hahak

Scarlett O'Hara berkata...

Mesti ada yang tak kena.Takkan tiba2 je cikgu tu nak mengamuk kan?

nelly berkata...

Terasa .
dulu , selalu gaduh tumbuk orang ~
hahaha ..now , tak de la ~
dah baik kod ~~~~
hehehehe

tapi , kes ni , kena siasat siapa yang slah ~

diana berkata...

kenapa bawak power rangers ke sekolah??:p

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Tu lah.. mana bleh bwk mainan ke sekolah.

fuuyooh berkata...

salam..bro.. lepak cni kejap.. hehe.. n follow..

Freaky berkata...

digital : yang tu pon na jeles ke. huhu

scarlett : tau x pe kan ?

nelly : ganasnye nelly

diana : masa tu masih tadika..

miss : tu kan tadika.. bole bawak mainan

fuuyoh : salam.. sile la lepak lagi

rafiq berkata...

kalau angin sangat pun. takkan sampai nak membelasah. kita ada undang2. cikgu ni sepatut lebih beretika dari orang lain. tapi ni tak.

power rangers ko dah berapa banyak yang patah?

Freaky berkata...

hehe bile marah mane leh kawal da bro.. baru 1 je patah

 
Related Posts with Thumbnails