Selasa, 5 April 2011

Blog semakin Berat

Sekarang ni Freaky rasa blog ni semakin berat untuk loading kerana banyak sangat widget dan html yang x berape nak penting. Iklan pon banyak gak sampai 4 biji yang loading bile masuk blog ni.

Iklan tu tak tahu la penting ke tidak, main taruk je dalam blog ni untuk tambah income. Kononnya je la untuk tambah income tapi x bertambah sikit pun, duk maintain macam tu je dari dulu lagi :P

Cakap pasal kelajuan loading blog ni, kadang2 memang tensen bile blog kite loading dengan sangat slow. Sebab ape jadi macam tu ? sebab background dah saiz besar, widget html yang belambak, Flash lagi, Gambar ada di mana2, dan yang paling best sekali adalah lagu yang loading daripada youtube dan laman web mp3. Siap boleh joget2 lagi bile masuk blog.

Apabila Freaky perasan yang blog Freaky makin berat, maka beberapa langkah telah diambil bagi mengembalikan kelajuan loading seperti sedia kala. Antaranya adalah dengan membuang beberapa widget html yang tak berapa nak berguna kepada blog ni. huhu

Muzik, video dan flash takde dalam blog ni sejak dari azali lagi jadi takde la jem sangat blog ni. Pasal iklan plak rasanya takde efek sangat kot sebab iklan x banyak pon di blog Freaky ni.

Nampaknya tu je yang perlu diubah suai. Orang lain duk sibuk nak buat entry yang best2 supaya dapat up traffic, tapi Freaky plak duk sibuk layan kelajuan loading blog plak. Memang pelik betol Freaky ni.

p/s : Speed sangat penting bile memandu, boloskan diri, menaip , bla bla dan juga loading website :)
Comments
6 Comments

6 ulasan:

zalizalu berkata...

uik? blog ko pon berat, apatah lagi blog aku? kakakaka

nelly berkata...

berat ke ?
eh , nelly masuk ringan tau ..

fyna berkata...

ok je nih..ringan je...







jom singgah n follow belog fyna..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Ct Aja berkata...

Ok jek ni...ringan, simple n menarik...

ezzyra berkata...

ok je aku msuk...tp klo tenet slow...ttp lmbat loading...jom tmbang berat blog...

http://egieazira.blogspot.com/2010/11/agak2nye-ni-dh-ringan-la-kot.html

Freaky berkata...

zali : blog ko memang berat

nelly : nasib baik ringan

fyna : thanx :)

ct : thanx ct

azi : tenet slow kat unimap takyah ckp la. haha

 
Related Posts with Thumbnails