Isnin, 14 Februari 2011

Situasi bile cuaca panas

Salam. Sekarang ni musim kemarau atau panas yang terlampau di bahagian utara. kat kawasan lain x tau la camane keadaannya, mungkin panas dan mungkin hujan.. Jeles tol kat kawasan yang sedang hujan lebat skang ni kerana kami disini sangat panas.

http://www.laymark.com/i/o/72.gif

Namun dalam keadaan panas macam ni, masih ade kawan Freaky yang mampu bertenang dan menghadapi kemarau seperti tidak ade ape2 yang berlaku. Bile ditanyakan soalan kepada beliau, jawapan beliau cukup hebat.... " Alah ni panas dunia je, matahari masih jauh dari kepala "

Ok terdiam dan terkatup terus mulut Freaky bile dengar die cakap macam tu. Freaky sangat kagum dengan peribadi die yang boleh fikir sehingga ke tahap tu. Kebanyakan orang pasti akan merungut dan ade yang hilang kesabaran bile menghadapi cuaca yang panas tapi die masih dapat bertenang dan melakukan aktiviti seperti biasa.

http://www.laymark.com/i/o/07.gif

Panjang plak intro.. jom tengok keadaan / ragam / situasi menghadapi hari yang panas.

-Peniaga air senyum lebar kerana jualan air di tepi jalan sangat laris di hari panas

-Syarikat air pon senyum lebar jugak sebab ramai yang gunakan air untuk mandi lebih kerap di hari panas

-Orang yang berjalan kaki kebanyakan bermuka masam dan takde masa nak tunjukkan muke senyum manis akibat kepanasan.

-Pemandu kereta berhemah boleh jadi tidak berhemah dan hilang kesabaran akibat tekanan daripada cuaca panas.

-Kawan / Housemate mandi lagi sekali walaupon dah mandi setengah jam yang lepas.

-Jalan raya x banyak sangat kenderaan. semua orang lebih selesa duk di rumah je.

-Polis x buat ' road block ' di hari yang panas.. jadi bole la merempit masa ni.

-Mall akan dikunjungi oleh ramai orang kerana sangat sejuk bile berada dalam Mall.

-Belajar dalam kelas pon x berape nak selesa walaupon ade air cond untuk menyejukkan bilik kuliah.

-Bile tdo je pasti terjaga dan tengok badan da berpeluh macam baru lepas mandi.

-Secara tibe2 laptop shutdown kerana processor sangat panas. ( takde kaitan sangat )

-Masa ni la mule berdoa agar hujan turun dengan lebatnye membasahi bumi yang tengah panas ini.

-Tibe2 ramai je yang dapat demam panas sbb terlalu terdedah dengan kepanasan

http://www.laymark.com/i/o/19.gif

Cukup sampai sini je. Kalau nak diikutkan memang banyak lagi nak tulis tapi sampai esok pon x abis. Mana2 kawasan yang sedang mengalami hari yang panas sekarang ni, sama2 la kite doakan agar diturunkan hujan bagi mengurangkan panas yang dialami sekarang ni. Perlu juga jaga kesihatan ketika cuaca panas ni agar dapat menikmati hidup dengan selesa...

http://www.laymark.com/i/o/16.gif

p/s : naseb bek da abis kelas kul 3 tadi.. ok jom blogwalking
Comments
12 Comments

12 ulasan:

eja berkata...

kite jeles kt kaw, panas sikit2 la...di selatan..sejuk je sini...

Freaky berkata...

erk? sini panas

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

insaf akak dgn kata2 kwn Freaky tu..

nelly berkata...

kalau panas , sedap makan cendol .
=)

Freaky berkata...

miss : tau tape kak.. hebat jawapan die

nelly : ui cendol.. 1 geng ni

ezzyra berkata...

x aci...klas aku hbs kol 6 kot...huhuh...dah la payung hilang...uwaaa...

MiZi berkata...

perlis panas sangat.. tapi bila gi alor setar selama 3 hari berturut2... hujan membasahi petang kat sana

Freaky berkata...

azi : ahahaha cyan azi.. payung kene terbang oleh angin

mizi : ish nape x turun hujan di perlis ni mizi???

anamizu berkata...

sini pun panas je selalu tiap petang.
pstu cik ana amek kesempatan g beli ABC time tea break..hik3

Freaky berkata...

ana : abc dan cendol memang best makan masa panas

farina berkata...

penang cuaca tak menentu :)

Freaky berkata...

x menentu ok lg drpd kemarau panas je

 
Related Posts with Thumbnails