Isnin, 7 Februari 2011

Malang tidak berbau

Salam. Hari ni agak malang sket sebab ade bende x elok berlaku. Kelas tadi start tengah hari dan langsung takde mood nak study tapi kene gak pi kelas. Bile takde mood, bawak makanan dan makan2 dalam kelas bersama kawan2.. Agak kuang ajo makan2 goreng pisang sambil lecture duk buat latihan kat depan tu..

Astaga teruk dan banyak betol makanan yang dibawa masuk dalam kelas oleh Freaky
dan juga kawan2 seangkatan.. Goreng pisang dan air tebu

Mamat mane la ni. Dah la takde mood nak study tadi pastu g kelas bawak makanan.
Mentang2 la da dapat minum n makan, terus senyum depan kamera ye..
Ni la perangai buruk Freaky. hahaha

Ketika kami sedang berfoya-foya dalam kelas tadi, masih ramai golongan
yang cerdik pandai sedang bertungkus lumus mencari jawapan bagi soalan
yang diajukan oleh lecture.

Haih petang tadi Freaky dan kawan Freaky menuju ke kangar dan dalam perjalanan, tayar belakang motor yang kami naiki Pecah secara tibe2 dan menyebabkan kami hilang kawalan dan BUMM landing di atas jalan raya yang bersalut tar lembut ( lembut la sangat )..
Akibatnye......

Akibatnye luke kecik di tangan. Kawan freaky banyak jugak cedera.
Alhamdulillah takde patah tulang pape pon. hanya luka2 yang amat memedihkan.

Balut luke tu sket masa odw g pusat rawatan kecemasan sbb kawan Freaky tu
banyak darah jadi Freaky temankan die sekali..

Pengajaran : Jangan naik moto di hari panas kerana permukaan jalan raya yang panas menyebabkan tekanan dalam tayar tinggi lalu menghasilkan letupan di tayar.. Mengarut je hipothesis ni... mau rehat.. tangan saket + internet slow = malas blogwalking

Comments
11 Comments

11 ulasan:

.: lalala :. berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
.: lalala :. berkata...

bahayee. -.-''

uglyduck berkata...

patut la makin berisi..makan je kerjanya..hehehe

SaYraH WonDerLanD berkata...

erk
untuk entry kali ni aku bersimpati ngan malang yg menimpa ko.....


tp tp tp !!

apehal ko bulat sgt3 nie..apa erni bg mkn nie...??hahaha org bahagia mmg mcm niee kan? =P

ezzyra berkata...

alahai...kesiannye...bad ape cite weh?ok x dia?

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Oh kesiannya... sib baik bukan dgn awek.. klu tak mcm mana nk menjwb dgn parentsnya.

Freaky berkata...

lalala : memang bahaye pun

chuby: haha sedap makan

sarah : haha bulat = bahagia

azi : sowy lambat balas komen

miss mirror : awek x bawak naik moto. naik kete terus :D

AIMAN berkata...

uihhh pedih tu.. dulu aku penah jatuh kat jalan marhom kayang. hang taw kan? fuuuuuh nikmat. hee

Freaky berkata...

perghh jatuh kat marhum kayang. style lah. hahaha. memang pedih gile

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

malang memang tak boleh bau.. huhhh..

papepon, u know what? kita kalau dalam class suka bawak snack.. serius.. mam/sir tak marah pun;)

Freaky berkata...

fifiey : ow suke makan dalam kelas jugak la ni

 
Related Posts with Thumbnails