Jumaat, 11 Februari 2011

Ramai orang sakit

Salam. Lame gile x update blog, ada la dalam 2 / 3 hari camtu. Sebanarnye sangat bz dan sangat penat minggu ni. bz dengan kelas dan penat sbb minggu ni cuaca panas dan kemarau yang amat di perlis sampai bahang panas terasa di muke masa odw ke kelas.

http://www.laymark.com/i/o/12.gif

x cukup dengan kemarau, bz dan penat, tangan yang luka masa jatuh motor hari tu masih lagi pedih dan berdenyut2 tiap kali kene air. Nak buat keje, pakai baju dan seluar pon rasa sangat x selesa dengan keadaan tangan macam ni. Harap2 cepat la sembuh tangan ni walaupon takde la teruk sangat.

Entry kali ni nak cakap pasal sakit. Sekarang ni ramai orang jatuh sakit tak kire la dapat penyakit sebab eksiden atau sebab dah tua atau secara tibe2 je dapat penyakit. Freaky cakap camni sebab masa jatuh motor hari tu, Freaky ade la masuk ke sebuah klinik pesakit luar yang agak besar di Kangar dan Freaky dapati sangat ramai orang di dalam klinik tersebut yang sedang tunggu giliran untuk dapatkan rawatan.

http://www.laymark.com/i/o/21.gif

Lepas pergi ke klinik pesakit luar, nurse kat kaunter pertanyaan suruh Freaky dan kawan pergi ke wad kecemasan sebab kawan Freaky tu luka banyak hari tu. Bile sampai di wad kecemasan dan kawan Freaky mendapatkan rawatan, Freaky hanya duduk di ruangan menunggu.

Sepanjang hampir 2 jam Freaky berada di ruangan menunggu tu, hampir setiap setengah jam pasti ade ambulans kecemasan yang membawa pesakit ke hospital kangar tu. Ada yang dikejarkan ke wad kecemasan kerana kemalangan, ada yang dah kritikal tak tahu sebab sakit ape, ade yang jatuh basikal sampai luka macam kawan yang jatuh motor tu dan macam2 lagi.

http://www.laymark.com/i/o/93.gif

Dari situ baru Freaky tahu bahawa sangat ramai sebenarnye orang yang sakit setiap hari dan golongan yang sakit tu pula terdiri daripada semua jenis golongan iaitu kanak2 hingga la orang tua. Kite yang jarang ke klinik atau hospital memang tidak tahu akan hal ini tapi kalau ada kawan2 yang dah berkerja sebagai doktor / nurse, cube tanya jumlah pesakit setiap hari dan pasti angkanya sentiasa bertambah.

Lepas daripada kejadian tu, tibe2 je rasa sangat bersyukur kerana kesihatan Freaky masih baik berbanding orang2 yang berkunjung ke klinik / hospital untuk dapatkan rawatan. Jadi marilah kite sama2 menjaga kesihatan demi kesejahteraan dan keselesaan hidup pada masa kini dan akan datang.

http://www.laymark.com/i/o/06.gif

Disini nak letakkan beberapa gambar aktiviti Freaky dan kawan2 dalam minggu ni. Ape yang kami suke lakukan adalah makan2 dan lepak.. huuu

Makan tengah hari sambil borak dan gelak ketawa

Lewat petang plak kalau rajin pergi lepak kat tepi pantai sambil makan2 lagi

Ops perasan episod 2 daripada Freaky... Ok sile tumpu kat lec yang tengah
mengajar ye wahai Freaky lembab.


Comments
6 Comments

6 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

selalu bersyukur dgn rezeki sihat yg Allah bagi ni..:-)

JR Shoppe berkata...

Apa guna punya banyak wang tapi tak sihat? Justru, jaga kesihatan agar tak ditimpa sakit...

SaYraH WonDerLanD berkata...

Sgt setuju! Sekarang ni musim orang sakit. Nak2 dengan cuaca x menantu negeri Perlis ni..panaz yg amat dan petang smlm amat bersyukur hujan turun akhirnya!..Dan bersyukur dgn kesihatan yg diberikan. Alhamdulillah sihat

Freaky berkata...

tips : betol tu :)

jr : setuju dengan jr. jom sama2 jage kesihatan

sarah : panas wes sarah. pekene cendol sedap nii

Berto berkata...

sakit itu penghapus dosa

Freaky berkata...

berto : betul tu. :)

 
Related Posts with Thumbnails