Selasa, 1 Februari 2011

Miau KKD2

Salam. Masa nak start cuti untuk CNY ari tu, ade seekor miau yang ntah dari mane bertandang ke kediaman Freaky. Miau tu agak comei dan perut die besa ( x pk pon ngah mengandung ).

Keesokannya miau tu cam mundar mandir dalam rumah dan tup tup dah melahirkan anak sebanyak 5 ekor dalam bilik Freaky kat bawah katil. Haih terpaksa la alihkan anak dan ibu miau ni sekali dan kene la cuci lantai yang ade darah tu. Mujur la darah x banyak sangat dan menyenangkan keje mencuci.

Jadi Freaky pon carikan kotak dan letakkan semua anak miau dan ibunya sekali kat luar. Selang 2 hari ( sehingga hari ni ), masa Freaky balek dr lunch tgh hari tadi, Freaky nampak ibu miau tu da kurus kering kat pwot die. Cian die, mesti 2 hari x makan dan terpaksa menyusukan 5 ekor anaknye.

Rasa sangat sedih, cm nak nanges lak bile tgk keadaan macam tu kat ibu miau. Freaky pon bercadang untuk membeli Whiskas pada waktu malam dan memberi makan kat ibu miau ni. Dalam kul 8.30 malam tadi, Freaky tolak ke kangar untuk hantar Zul pulang ke kelantan dan lepas hantar zul, terus g makan malam. Lepas makan malam, Freaky beli Whiskas kat kedai runcit dan setibanya di rumah, ibu miau tadi masih menyusukan anak-anaknya.

Freaky tuangkan banyak Whiskas dan angkat ibu miau dan letakkan die kat makanan. Ibu miau tu makan dengan lahap sampai abis Whiskas yang Freaky letak atas lantai. Sambil miau tu tengah makan, Freaky letakkan air kat sebelah makanan die tu supaya leh die minum bile abis makan nnt.

Lupe nak lapik sebelom kasi miau makan. adessss

Makan la wahai miau. Maaf kerana lambat memberimu makan sehingga menyebabkan kamu kurus dan nampak x bermaya. Waktu makan yang seterusnya pada esok pagi plak. :)

Skang da rasa hepi sebab da bg miau tu makan. takde la rasa sangat bersalah bile Freaky pulang dari makan tapi x bg miau ni makanan. Walaupon Freaky takde niat dan x berhasrat nak bela miau ni tapi buat masa ni Freaky akan bg die makan sampai gemuk balek n anaknye besar . Die pon makhluk gak jadi ape salahnye membantu sesama makhluk jugak... :)
Comments
8 Comments

8 ulasan:

missy ieka berkata...

mulia hati kau..=))
gud job.

uglyduck berkata...

alang2 tu,pelihara j..mest comey ank2 tu..xde gmbr ank2 kucing tu k?

uglyduck berkata...

alang2 tu,pelihara j..mest comey ank2 tu..xde gmbr ank2 kucing tu k?

Freaky berkata...

semot; :)

chuby : xdok la comey sgt pon. haha

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

klu nk gi mana2 jgn bubuh Miau dlm rumah.. letak je kt luar (tp jgn sampai dia terlanggar keta plak).. kurang2 kita tak la berdosa biarkan dia terkurung takde makanan mcm dlm satu riwayat tu.

nelly berkata...

baiknya hati ..
=)

.: lalala :. berkata...

good job bro! :)

Freaky berkata...

miss mirror : x letak miau dalam rumah

nelly : thanx

lalala : thanx

 
Related Posts with Thumbnails