Ahad, 13 Februari 2011

Merepek jee

Pada pukul 2 pagi di suatu jalan sepanjang 6km yang agak gelap + sunyi, hanya Freaky seorang saje yang berada di jalan raya menunggang motosikal. Setibanya di satu selekoh yang orang cakap ( Orang yang cakap, Freaky x cakap ) agak keras tempat tu dan lebih baik jangan lalu jalan tu lepas pukul 12 tengah malam, dengan tibe2 suasana jadi makin seram dan angin yang sangat sejuk kian terasa.

Walaupon suasana seram dan angin sejuk di selekoh tersebut menyelubungi diri ini, Freaky tetap berlagak tenang dan terus memecut seperti tidak ade ape2 yang berlaku. Pandangan Freaky hanya tertumpu di hadapan dan tidak berhasrat pun untuk menjeling ke kiri dan kanan.

Secara tibe2 Freaky teringat kat pesanan seorang kawan yang biasa pulang ke rumah lewat malam. Beliau ade berpesan bahawa bile keluar lewat malam, jangan pandang ' side mirror ' , takot nanti ade nampak sesuatu duk kat belakang ataupon ade bende terbang mengekori di belakang.

Lepas teringat kat pesan tadi, Freaky terdetik untuk melihat ke belakang menggunakan side mirror. Secara perlahan-lahan sambil tidak memperlahankan kelajuan motor, Freaky cube menjeling ke arah side mirror tu. Alhamdulillah takde ape yang duk menumpang atau terbang mengekori Freaky.

Setibanya sampai di rumah, Freaky masih elok dan takde jumpe bende2 yang aneh dan sangat bersyukur sebab tak kene usik. Ape yang Freaky hairan, kenape ade yang mengatakan suatu tempat itu sangat keras atau berhantu ? Mungkin die selalu kene sakat di kawasan tu.

Tapi jalan tadi sebenarnye telah banyak kali Freaky lalu secara berseorangan. Semester yang lepas tiap kali hujung minggu pasti lalu jalan tu lepas pukul 12 tengah malam dan takde nampak atau alami bende2 yang sering orang cakapkan.

Bukan Freaky nak berlagak atau tunjuk hebat, kalau la ade bende yang menumpang Freaky, jawabnye demam sebulan la Freaky dan sumpah x lalu lagi jalan tu lepas tengah malam. Tapi ape yang jelas berdasarkan pengalaman Freaky, jalan tersebut memang agak seram kerana di sebelahnye ade bukit berhutan. Tiap kali lalu pasti terpacak bulu roma walaupon takde nampak ape2 yang menakutkan.

========================================

Ingatkan cuti hujung minggu bole la nak update blog sekerap yang mungkin tapi x dapat jugak sebab tangan masih duk buat hal dan makin teruk sebab darah kuar tiap kali buat keje berat dan internet slow cm ape tah.

Keadaan tangan yang berdarah secara tibe2.. tensen toll..
maaf kepada sesiapa yang loya tgk pix ni

Ok semalam ade kuar g date n makan piza kat kangar dengan my love. ahaks lame da x makan piza dan rasa sangat hepi semalam. Kami berdua makan sangat banyak sehingga bayaran mencecah rm60++ ... Sewaktu g piza, ade jumpe kawan chating dan juga kawan blog yang namanya Sarah.

Mood gile + sewel dah datang. Tangan tengah sakit tapi ade jugak nak
buat bende x betol. Pakai topi Langkawi yang kawan punye dan snap !!
pix ni diambil sebelom menuju ke makmal micro processor.
Sile muntah darah ye bile tgk pix ni. :P

Comments
13 Comments

13 ulasan:

nelly berkata...

makanan ! jadi lapar suda ~

Sca Ndx berkata...

kenapa tangan ko weh. kena kudis ke? pelik je aku tengok. gambar last win. hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

omaigoddd.. teruk nye tgn. kesian. sapu ubat ye.. btw, alahaii. pergii berdatingg ehh??

p/s: boleh je dgn mariaa sharapova, kalau dgn maria elena tak boleh sbb dia dh ada asfirdaus. haha...

Freaky berkata...

nelly : makan la

sca : jatuh motor la

fifiey : haha.. naseb bek maria sharapova bole..

ezzyra berkata...

bergmbar ngn topi kawan je?alahai...sape soh x ikot...haha

NurSolehah berkata...

knpe tgn tu? adesshhh... sy tkt darah :((

SaYraH WonDerLanD berkata...

apehal nama aku ada tp gambaq aku xdak??
ni xleh jadi nieee..!!

eqbalzack berkata...

pergi jumpa doktor cepat bro..tangan tu mcm teruk je...

akU GaDis berkata...

seram tgok tgn yg luka tu ^^ hoho

Freaky berkata...

azi : caitt mentang2 la aku x g langkawi. hahaha

nur : jatuh motor

sarah : tuan kpd nama malu nak tayang muke.

eqzal : setakat ni elok lg bang. cume luke sket je

gadis : seram ke ? huhu

JR Shoppe berkata...

Banyak petua jika tak leh tidur, antaranya bilang 1 hingga 100 secara terbalik (100,99, 98,97....), jika tak leh jugak, bilang 1 hingga 1,000 secara terbalik. Jika tak leh tidur juga bilang 1-10,000, 1 hingga 100,000 atau 1 hingga sejuta...mesti tidur punya!!

Freaky berkata...

jr : haha tu jd penat la jr.. esok x sedar sbb penat duk bilang sampai tdo

Tea berkata...

woah. dasatnye tgn tu. nape?

 
Related Posts with Thumbnails