Jumaat, 4 Februari 2011

Luahan kosong

Salam. Entry kali ni pasal manusia yang menunjukkan hebat di internet tapi bukan hebat = berjaya. Hebat yang dimaksudkan adalah kesombongan dan keangkuhan serta Eksyen yang melampu-lampau di dunia tanpa batasan ni.


Sewaktu kite melayari internet ni, terutama sekali di Facebook atau Blog, kite dapat lihat pelbagai jenis ragam manusia, ada yang elok, ada yang x elok dan perkara macam ni la yang mewarnai kehidupan harian kite dan kehidupan di internet ( ade ke kehidupan internet ??? )

Ok ape yang Freaky nak cakap kali ni tertumpu pada Facebook dan Blog. Sembang pasal Facebook, ade kawan2 yang kite selalu bersemuka dalam kehidupan harian dan ade juga yang hanya sekadar kawan dalam dunia maya. Cakap pasal kawan yang selalu kite jumpe dan bersemuka, di luar sangat peramah dan baik hati dan bole kate hampir sume pasal beliau adalah baik.

Tapi bile lihat profil Fb beliau, ade beberapa perkataan dan ayat yang Freaky tak berape suke antaranya :

- Hidup aku, suke hati aku la

-This is my page, if you don't like it. You may get lost


Ayat2 diatas mungkin sering kite bace di profil2 fb dan blog dan ANDAI kata kite baru saje nak berkenalan dengan individu tersebut, mesti rasa sangat menyampah atau pon terus batal niat untuk berkenalan dengan beliau kan ?

Freaky sendiri pon takde la baik sangat. tapi andai kate ade yang menggangu hidup, atau ade manusia yang tak suke pada diri kita, seeloknya balas dengan baik. Kalo masih jugak ade yang menyerang dan x reti bahasa, lebih baik ignore je :)


Tadi pasal Fb, skang kat blog plak. Alhamdulillah kat blog Freaky jarang jumpe orang macam kat profil fb tu sebab kalau blogger ni ade bende yang x puas ati , mereka akan tulis dalam entry mereka dengan perkataan yang lemah lembut tapi membawa maksud yang sangat mendalam.

Freaky bukan jenis yang tasuke FB , cume tasuke sesetengah individu yang cube tunjuk ayat POWER ( power la sangat ) kat FB tapi bile kat luar, bukan main elok lagi pertuturannya. Dimane sifat sopan dan lemah lembut yang dituturkan kat luar ? adakah di luar hanya lakonan atau di dunia maya tu adalah lakonan ?

p/s : Freaky on9 fb 24 jam dan suke melihat ragam2 manusia di dunia maya :)

Comments
7 Comments

7 ulasan:

Misz Mas. berkata...

tapi freaky.

saye slalu jumpe org yg kat alam maya macam bestfriend.kat luar dari alam maya sangat la senyap dan macam tak kenal..pelik la..haha

anamizu berkata...

aah yg bab ayat :

- Hidup aku, suke hati aku la

-This is my page, if you don't like it. You may get lost

yg nih mmg buat cik ana rse annoying gile..terus tekan |X| je kalo bukak blog org cmtu..ngee~~~

recent post : |sape HAQ???|

Freaky berkata...

misz mas : orang boleh jadi macam2 kat dunia maya ni

anamizu : nyampah tol cetu

.: lalala :. berkata...

betul tuh. 2 ayat tuh buat kiter mcm tak nak kawan jee dgn dea. hehe. mcm laah dea baik sgt kan?
^.^

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Ya la kan... mcm tak matured je kan slogan yg mcm tu.

ves berkata...

lau ayat camnih camner daus...???

>>> his is me and only my life was stated here...if u aint satisfied with it,its mine...dont ever bother.... <<<

ngeeeee~
salam tata enD

SaYraH WonDerLanD berkata...

banyak org banyak la ragam nya.
kadang2 org ni ada yg jenis ada 2 personaliti..entah laa
aku pon no comment
bahahahahah sbb kadang2 aku pon mcm tu..

 
Related Posts with Thumbnails