Sabtu, 26 Februari 2011

Laptop ayah rosak :(

Salam. Lewat malam tadi ayah ade call. Ayah cakap laptop die rosak, takleh loading windows xp jadi keje die pon x dapat buat. Dalam laptop ayah tu banyak file2 pejabat yang sangat penting dan berguna.

Jadi ayah tanya kat Freaky macam mana nak transfer file keje die. Mujur la kat rumah Freaky ade buat salinan cd Ubuntu dan suruh ayah Start laptop die menggunakan Ubuntu.. Tadi ayah cakap dah loading sume tapi skang tak tahu la ayah berjaya ke tidak pindah file keje die.. Esok nak tanye ayah semula.

Freaky sedih gile sbb x dapat bantu ayah secara real. Tadi pon bagi arahan melalui telefon je. Rasa sedih gile2 bile x dapat bantu ayah skang ni walaupon Freaky mahir bab komputer. Ape2 pun buat masa ni Freaky harap ayah dapat transfer file keje die tu ke dalam pendrive buat sementara waktu.

Kalau ayah ade masalah jugak, siang hari nanti Freaky akan webcam dengan ayah yang menggunakan laptop mak dan Freaky akan pastikan ayah dapat jugak pindah file keje die..

Maaf banyak2 ayah :(
Comments
14 Comments

14 ulasan:

ADfeez berkata...

wow... good son! ;D

Freaky berkata...

huhu sedih tau :(

mfr berkata...

sedey doe~!!
rasa macam nak terbang balik umah cam superman je kann... helping people in need

Mr.Hac berkata...

Freaky anak yang baik..

hmm..kan ke bleh boot dari pendrive aje..guna utiliti dari linux..
burn-kan ia dalam pendrive, then boot dari USB pendrive aje..lagi mudah..tak payah pakai CD. dah jimat dah kat situ..

Freaky pegi kat sini:

www.slax.org/


nanti Freaky kaji ye..

ezzyra berkata...

anak yg baik...gud boy..hikhik...hopefully ayh freaky brjaya..

JR Shoppe berkata...

Gud boi, kalau JR dpt anak cam Freaky tentu buat kenduri pulut kuning sebulan sekali hihihi...

zalizalu berkata...

wah.. at least bleh gak tulung... huuu.. :) kalau aku, kompem tak reti nak buat gne

Freaky berkata...

mfr : tau tape.. sedih woo

mr hac : nak boot dari mane pon bole mr hac tapi ayah freaky ni mane tau n pandai yang advance sume tu...

azi : harap2 cetu la azi :(

jr : huhu pulut kuning sedap tau jr.. lame da freaky x makan

piokruba : tolong tapi tak tau la menjadi ke x :(

MiZi berkata...

xpa nanti bagi i robot kat daddy ganti ek.. hahaha

http://www.contengcorner.com/2011/02/takdir.html

Sca Ndx berkata...

waw.bagus betul. anak soleh. :)

Amorng38 berkata...

Gud son..Contoh blogger yang baik..hehe

nelly berkata...

jangan sedih2 ya ...

AM berkata...

lau da boot pakai ubuntu.. guna remote desktop, freaky leh kawal laptop ayah freaky dari tmpt freaky ada.

ubuntu mmg myenangkan pgunna dia.

nk lebey info pak google ada jawpan haha.

Freaky berkata...

mizi : amboiii irobot leh wat ape je

sca : aku sayang ayah aku

amorng : thanx.. :)

nelly : sedih sket je

am : aku nak buat macam tu tapi aku x de depan laptop masa ayah aku call tu.

 
Related Posts with Thumbnails