Rabu, 16 Februari 2011

Jangan kedekut ilmu

Ada orang begitu susah payah nak dapatkan ilmu pengetahuan dan pemahaman

Tapi setelah dapat ilmu yang dikehendaki itu

Ilmu itu tidak dikongsi dengan orang lain

Alasan yang diberikan sangat mudah.

" Aku susah payah nak paham ni, x kan nak bgtau senang2.. kene bace arr "

Ok lantak kau la. Study la kau sorang2 dan paham la ilmu tu

Pointer ko pon x pernah nak tinggi dari pointer aku. ( aku riak... hahaha.... ish3 )

Jadi x de la aku heran sangat dengan sikap kedekut ko tu.

Jangan kedekut ilmu walaupun kamu bersusah payah memperolehinya.. Cube share dengan orang lain, lagi berkat ilmu tu dan lagi banyak pahala yang ko dapat.

p/s : ilmu yang dimaksudkan adalah ilmu komputer... huhuhu :P
Comments
12 Comments

12 ulasan:

ezzyra berkata...

pergh...sakit ati tol...x berkat 2...

Mr.Hac berkata...

Kekekekeke..
ade masalah ape freaky?
kot2 mr.hac boleh bantu ke.. :)

SaYraH WonDerLanD berkata...

woi kenal ana_bp x? hakhakhak..

gile kedekut ilmu nyer org. Aku ada sorang kawan. Dia baek sgt. SEgala ilmu yg dia ada dia curah2 kat aku n kawan2 laen. Dia xpenah kedekut. Tak penah tahu penat lelah untuk ajar kami yg sll tido lam kelas nie. Uhuks....and now dia semakin pandai dan xpenah nk sombong ngan aku. luv her very much

Bella berkata...

sabo2...

Freaky berkata...

mr Hac : ang letak virus dalam blog yeeee

sarah : membe cetu la kene sayang sarah. yang sombong ni bagi kick + ban terus

bella : ngah sabo ni

| cik azeya | berkata...

huaa.

kedekutnye.

hish

~Miss Sukasih~ berkata...

Setuju la sgt3...ilmu nie adalah kurniaan Allah..jd klu nak ilmu itu berkat,kena lah berkongsi dgn org lain..pahala dapat..ilmu yg di diberi akan kekal dlm memori dgn baik...=)

Freaky berkata...

azeya : tau x pe

miss : betol tu ape yang di cakap

huNNy berkata...

uish!!!xbek kdekut ilmu..org kate klo kite share2 ilmu ngan org len,kite mkin ingat,mkin pham...ilmu tu bukannyer berkurang pon kan klo kite share...kan3!!

Freaky berkata...

yer betol tu

Cik Mulat berkata...

setuju!!!..jgn kedekut ilmu ok..kne share lah..

Freaky berkata...

betol tu

 
Related Posts with Thumbnails