Sabtu, 19 Februari 2011

Explorace Pemadam UniMAP

Salam. pada pagi tadi ade aktiviti Explorace yang menarik diadakan oleh Persatuan Mencegah Dadah Malaysia UniMAP. Lokasi aktiviti hanya di sekitar bandar Kangar dan seramai lebih 40 orang telah terlibat dalam aktiviti ini.

Pada pukul 8 pagi, semua yang terlibat berkumpul di Dewan Terbuka Kolej Kediaman Wang Ulu, Kangar. Beberapa taklimat serta etika keselamatan
didedahkan sebelum bermula aktiviti.

Aktiviti telah bermula. Freaky menemani Ernie Musliana yang berada di check point pertama. Check point ni peserta kene buat serangkap pantung mengenai dadah dan selepas buat pantun, semua peserta wajib memakan roti yang intinya dibuat daripada kaya, bawang, milo dan macam2 lagi.
Check point yang lain x tau ape mereka buat sebab Freaky x lawat.

Lepas semua da sampai ke check point, semua peserta rehat sebentar.
Kemudian ade game memindahkan gelang getah menggunakan straw.
Tangan x dibenarkan dalam game ni dan bukan semua yang join game ni.
Yang lain duk rehat dan lihat gelagat peserta yang main game ni.

Lepas habis semua game, majlis penyampaian hadiah pula. Semua peserta mendapat hadiah mereka masing2 cume saiz hamper saje yang berbeza.
Tahniah diucapkan kepada semua peserta.
kemudian peserta semua diberikan makanan dan jamuan ringan bagi menghilangkan penat lelah sepanjang aktiviti ini.

Aktiviti habis dalam pukul 1 tengah hari dan semua pelajar pulang selepas habis makan2. Ape yang jelas semua pelajar kelihatan gembira menyertai explorace yang di anjurkan :)

Sementara tunggu peserta sampai ke check point, Freaky posing la sket bersama kekasih yang disayangi, ernie musliana :)
Comments
11 Comments

11 ulasan:

ezzyra berkata...

ko x main ke?

Freaky berkata...

aku x main. muahahaha

Quincess Za berkata...

Nice :3 ehe ~ cam best je game tu

Freaky berkata...

bole la. meriah gak tadi

JR Shoppe berkata...

EPDC mengesan dadah tak ada ke?

akU GaDis berkata...

sempat tuh bgmbar dgn yg tersyg!! hihi,, neway,chantek name ur gf =)

Freaky berkata...

jr : takde la jr. hehe tak tau nak wat cane

gadis : hehe sempat je :) .. thank you mesti die suke bile tau ni

MiZi berkata...

hang nak explorace ka nak dating ni.. hahahaha

http://www.contengcorner.com/2011/02/kepenatan.html

Freaky berkata...

haha biasa la tu mizi.. wuakakaka

AIMAN berkata...

wooooo syok nih..

Freaky berkata...

haha memang syok bro

 
Related Posts with Thumbnails