Isnin, 10 Januari 2011

Tips Tingkatkan Kualiti Entri

Entri ini di copy paste dengan izin tuan blog invasion plan

ini adalah TIPS TINGKATKAN KUALITI ENTRI BLOG

okay semua, ni haa tips yang SK analisis sendiri, pandangan seorang blogger yang nak menolong rakan-rakan blogger yang lain.

tips #1 : mood
kenapa mood?
sebab mood penting dalam sesuatu entri
para pembaca akan lebih tertarik dengan mood yang kita terapkan dalam setiap entri
tak kira lah sedih, gembira, takut dan sebagainya
semua itu adalah ekspresi perasaan manusia,
yang perlu ditonjolkan
kan?
*sengih*

tips #2 : blogwalking
haa, kenapa pulak ni kan?
sebab melalui blogwalking,
kita akan terjah bermacam-macam blog,
melihat pelbagai jenis penulisan.
dengan itu, kita dapat variasikan cara penulisan kita,
dan juga,
kita dapat kumpul idea-idea baru untuk setiap entri kita.
blogwalking juga dapat mematangkan pemikiran kita,
membuka otak kita kepada skop yang lebih luas,
kerana setiap orang mempunyai gaya penulisan yang tersendiri.
setuju?
*senyum*

tips #3 : ada identiti sendiri
ini adalah aspek yang penting jugak,
sebagai contoh,
SK dengan tema alien,
Freaky dengan tema sempoi,
Penulis Senja dengan tema puisi dan sajak.
ini semua adalah sistem marketing sendiri,
supaya lebih mudah untuk orang mengenali diri kita.

haaa?

tips #3 tiada kaitan?

adalah kaitannya
identiti diri ini akan mempengaruhi penulisan anda.
percayalah
*senyum*

setakat ini itu saje kot SK dapat kongsikan, harap dapat membantu dalam penulisan entri anda semua.

sekadar kata-kata untuk direnungkan.

"blogging is a type of art, everybody have their own way expressing it"

ciaossu!!

Comments
0 Comments

0 ulasan:

 
Related Posts with Thumbnails