Ahad, 16 Januari 2011

MID iRobot Android 2.1

Salam. Petang kelmarin pergi kat area hospital Jitra untuk jumpe dengan sorang dealer sbb na beli MID iRobot daripada die. Pergi da lewat petang dan selesai urusan jual beli / akad jual beli nak dekat pukul 7 petang. Nah ni die review MID iRobot yang run menggunakan Android 2.1.

Yeahh Box yang tersedia untuk dibuka :D


Tu dia 7 inci skrin sentuh iRobot.

Pandangan dr tepi. agak nipis dan ade port yang bole cucuk usb connector.

Bile da siap loading sume. ni la default skrin die.

Bile skrin di tarik ke kiri, list program akan muncul :)

Cucuk modem celcom beruk-band tapi kene setting sket kat APN ( Access Point Name : celcom.net.my ) dan ade nombor dialing die. Bole on9 dan mudah dibawa ke mane je.

Oh ye meh nak citer sal spec sket.

Harga Rm420
Ram 256 Mb
tempoh bateri : Paling lama 2 jam kot ( ikot kadar kegunaan )
Bole run microsoft word,powerpoint, pdf
Movie,music
Usb connector, charger disediakan
Processor : 400MHz
Skrin sentuh sepenuhnya, Virtual keyboard
Sistem operasi : Android 2.1
Wifi , Lan , USB Modem

==============================================================

Hari ni g jalan2 kat kuala perlis sambil makan2 kat tepi pantai. makan satay, mihun sup dengan kawan2 serumah. Trimas untuk hamizi (baju merah ) kerana sudi belanja kami makan tadi.


p/s : Trimas to My Sweetheart ( ernie musliana ) kerana sudi teman untuk ke jitra beli MID iRobot :) .. buat masa ni sangat bz sampai tak sempat nak jalan2 di blog anda sume. kalo ade masa esok akan jalan2 ye
Comments
11 Comments

11 ulasan:

ezzyra berkata...

best siot...hahaha

NuSaNa NoSa 91 berkata...

wooo~ canggih la... jelesnya.. nk gak 1.. T__T

Freaky berkata...

azi : haha best wesss. syok gune

Nusana : bole beli. murah je

JR berkata...

Nak beli gak lepas ni...murah, cute dan mudah dibawa...

farina berkata...

bestnyaaa :P

Freaky berkata...

jr : beli la. syok tau

farina : mesti la best :D

ANATI SOKI berkata...

dah angkat ke bro?? waa.. terbaiklah!! pasni kalo ko tak rajin update blog mmg nk kena hentam la bro.. wakakakkakka

ANATI SOKI berkata...

eh.. ko g kola perlis .. ko makan cucuk2 tak?

epaa chenta berkata...

wahh. bak satu !

Freaky berkata...

anati : x makan sangat cucuk tu

epa : nnt beli la 1

[sutera kasih] berkata...

RM420?mahal ckit je..aritu sy ada tlg belikan uncle bnda ni..

 
Related Posts with Thumbnails