Sabtu, 15 Januari 2011

Jenis Jenis Cinta

Entri ini di copy paste dengan izin tuan blog INVASION PLAN

1. CINTA PERTAMA
Kadang-kadang boleh berubah seiring dgn waktu. SO,
pandai2la bagaimana merawatnye supaya cinta pertama
tetap segar..first love never dies..yang pertama belum
tentu yg terbaik..tetapi yang terakhir biasanya yg
terbaik..

2. CINTA PEMBIMBING
Hmm..yg ni biasanye dialami oleh sebahagian besar
wanita. Kebanyakan drp kita ingin mendapatkan pasangan
yg blh memberi pengetahuan tentang segalanya. Pasangan
yg juga blh menjadi ‘guru’, seorang yg blh kita
jadikan idola dan yg dpt menolong mengembangkan bakat
@ diri kita.

3. CINTA MENGGODA
Seseorang yg terlalu mencintai kekasihnya, walaupun telah
ditinggalkan pergi tetap yakin bahawa si dia tetap
akan kembali kepadanya.

4. CINTA BERBEZA STATUS
Hal ini tak jadi masalah andainya kedua2 belah pihak
aman bahagia. Tapi perbezaan status social yg terlalu
jauh kadangkala blh membuat salah satu pihak
merana…bila ikatan emosi di antara keduanya kurang
kuat…mcm kisah cinta Kassim Selamat peniup saksofon
dgn Sabariah anak Nyonya Mansor tu la…

5. CINTA 3 SEGI
Tak kurang juga ada wanita yg tertarik kpd lelaki yg
dah ‘terikat’ atau sebaliknya ada wanita yg gemar main
cinta walaupun dah terikat. Dalam hal ini, ‘terikat’
itu telah menimbulkan cabaran dan dugaan yg cukup
sukar ditepis.

6. CINTA SI PENYELAMAT

Ini kisah cinta apb kita selalu menolong si dia setiap
waktu, setiap masa. Si dia menganggap bantuan kita
ikhlas, sedangkan kita pula menunggu balasannya..so,
berikanlah cinta yg tulus kpdnya..Think positive!

7. CINTA DAN USAHA
Cinta itu perlukan usaha jugak..mana boleh kita duduk
dalam rumah menunggu saja org masuk meminang..usaha
kene ada juga. Oleh itu..berusahalah kita utk
mendapatkan cinta yg kita inginkan…

Comments
0 Comments

0 ulasan:

 
Related Posts with Thumbnails