Isnin, 10 Januari 2011

Facebook NOT shutting down / Facebook Tak ditutup

ENGLISH
=======

There’s a silly rumor exploding on the Internet this weekend, alleging that Facebook is shutting down on March 15 because CEO Mark Zuckerberg “wants his old life back,” and desires to “put an end to all the madness.”

[UPDATE] We have official confirmation from Facebook Director of Corporate Communications Larry Yu that the rumor is false. We asked him via e-mail if Facebook was shutting down on March 15, to which he responded, “The answer is no, so please help us put an end to this silliness.” He added, “We didn’t get the memo about shutting down and there’s lots to do, so we’ll just keep cranking away like always.”

Let’s think about this for a minute. Would Facebook decide to shut down the company just a few days after announcing a round of funding, consisting of $450 million from Goldman Sachs and $50 million from Russian investment firm Digital Sky Technologies, on a valuation of $50 billion?

The spurious report was started by a site to which we refuse to link, known for its reports of impending attacks of alien spaceships and false reports of a Michelle Obama pregnancy.

The fact that this absurd hoax spread so efficiently makes us wonder: Will people believe anything?

Bahasa Melayu
=============
http://www.laymark.com/i/o/10.gif

Terdapat khabar angin yang tak berasas / bodoh yang sedang hangat meletup di Internet kebelakangan ni, menyatakan bahawa Facebook akan ditutup pada 15 March kerana CEO Mark Zuckerberg " mahukan kembali kehidupan yang dahulu " dan keinginan untuk " menghentikan semua kegilaan ".

[kemas-kini] Kami menerima pengesahan rasmi daripada Pengarah Komunikasi Korporat Facebook Larry Yu yang menyatakan rumor itu adalah tidak benar. Kami menanyakan kepadanya melalui e-mel sama ada Facebook ditutup pada 15 March, yang mana beliau memberi jawapan " Jawapannya adalah tidak, jadi tolonglah bantu kami menghentikan kegilaan ini " tambahnya, " Kami tidak mendapat berita mengenai penutupan dan banyak benda yang perlu dibuat, jadi kami hanya terus " cranking away " seperti selalu.

Cube fikir sejenak mengenai hal ini. Adakah Facebook membuat keputusan untuk menutup syarikat selepas beberapa hari mengumumkan dana, yang bernilai $450 juta daripada Goldman Sachs dan $50 juta daripada pelaburan syarikat Russia, Digital Sky Technologies, dengan penilaian sebanyak $50 billion ?

Laporan palsu tersebut bermula daripada satu laman yang mana kami tidak ingin menghubungkannya, diketahui laporannya mengenai kapal makhluk asing akan menyerang dan laporan palsu kandungan Michelle Obama.

Kenyataan bahawa penipuan ini tersebar dengan jayanya membuatkan kami tertanya-tanya : Adakah orang akan percaya pada apa-apa sahaja ?
http://www.laymark.com/i/o/03.gif

SOURCE : 1) http://mashable.com/2011/01/09/facebook-shutdown/

2) http://zaifull.blogspot.com/2011/01/so-this-is-answer-facebook-shut-down.html


p/s : I'm not a good Translator.. :)Link
Comments
8 Comments

8 ulasan:

NuSaNa NoSa 91 berkata...

wooo~ sape la yg sebar berita palsu camni? adesss.. =.="

Freaky berkata...

ermm x tau la.

Miss dorayAki berkata...

hahaa kecoh betor pasal nim.adehh~

ANATI SOKI berkata...

wakakaka.. heheheh... tapi kalau tutup pun hoke.. hehehe

uglyduck berkata...

tu la..ramai yang caye sebab bace berita tu la...siap suh save gambar2 ag..hehe..konpem x tutup ni?

Freaky berkata...

dorayaki : kecoh gak la

anati : x best kalo tutup

Uglyduck : kabar angin memang ramai caye

SaYraH WonDerLanD berkata...

kalau tutup ada pro and contra nya...

kalau tutup kesan positif :

1. kita akan mulakan hidup seperti sedia kala ..xde la org2 curi online smata-mata nk petik strawberry..

2. kurang lah kadar kecurangan ..Tp still ada social network laen utk org curang..

3. kita akan keluar begaul dgn org kat luar sana(yg ni bkn aku ..walau camne pon ttp depan lappy) wakakakak

keburukkan nya :

1. aku bosan thp cipan mati anak klu fb xde

2. game2 yg aku maen selama ni ke tahap tinggi sia2 saje..

3. mcm mana nk teruskan misi aku utk mencari bukti atas kesalahan seseorang...

4. aku bosan.

da la ckup la aku berceloteh

SaYraH WonDerLanD berkata...

kalau tutup ada pro and contra nya...

kalau tutup kesan positif :

1. kita akan mulakan hidup seperti sedia kala ..xde la org2 curi online smata-mata nk petik strawberry..

2. kurang lah kadar kecurangan ..Tp still ada social network laen utk org curang..

3. kita akan keluar begaul dgn org kat luar sana(yg ni bkn aku ..walau camne pon ttp depan lappy) wakakakak

keburukkan nya :

1. aku bosan thp cipan mati anak klu fb xde

2. game2 yg aku maen selama ni ke tahap tinggi sia2 saje..

3. mcm mana nk teruskan misi aku utk mencari bukti atas kesalahan seseorang...

4. aku bosan.

da la ckup la aku berceloteh

 
Related Posts with Thumbnails